Quantcast
Channel: En Verden af Gin
Viewing all 259 articles
Browse latest View live

Årets bedste ginner – 2018

$
0
0

Intet nytår uden tilbageblik og favoritlister fra året der gik. Her kommer mine personlige favoritter fra ginåret 2018.

aarets-bedste-ginner-2018

Der har igen i 2018 været fuld tryk på kedlerne i det store ginlokomotiv. Faktisk viste det sig, at 2018 skulle gå hen og blive året, hvor gin overhalede vodka som den mest søgte spiritus på Google.com (Kilde: The Gin is In). Det er faktisk lidt af en milepæl og et håndfast bevis på, at gin aldrig har været hottere i hele verden.

Særligt i den danske ende af gintoget, var 2018 et stort år for den hjemlige produktion af gin. Den samlede danske ginportefølje rundede her i årets sidste måned mindst 117  forskellige danskproducerede ginner fra i alt 23 danske ginproducenter. Det er, ifølge min egen optælling, en tilføjelse på fire nye producenter og hele 36 nye ginner siden  kalenderen viste 2017. Crazy. Du kan se den samlede liste over alle de danske ginner her.

Men 2018 var andet end en overflod af nye ginner og nye gindestillerier. Det var også året, hvor ginnen blev pink og smagte mere af jordbær end enebær. Selv ikke briternes forsøg på at råbe vagt i gevær overfor saftevandsgin og vodkaer forklædt som gin med ‘Fake Gin’-bevægelsen gjorde ret meget væsen af sig. Oprøret blev forpurret af det historisk gode sommervejr og den dertilhørende forøgede efterspørgsel på forfriskende drinks.
2018 blev også året, hvor udbredelsen af såkaldt “bulk gin” tog til. Her tappes den samme middelmådige gin på flasker med forskellige “egne etiketter” påklistret, så den samme gin bliver solgt under flere forskellige brands. Nogen vil måske mene, at så længe ginnen smager godt, kan det vel være lige meget. Problemet er bare, at med “bulk gin” fjernes enhver tilknytning til destillationshåndværket og oprindelsen, og tilbage står blot jagten på høj avance, øget salg og udnyttelse af ginnen som trending spiritus. Bulk gin er ginnens svar på øl-bongen, hvor det hele handler om kvantitet, ikke kvalitet. Det er en ærgerlig udvikling, der kun kan få negative konsekvenser for den samlede ginbranche. Heldigvis er der stadig rigtig mange gode producenter rundt om i verden, hvor håndværket betyder noget.

Årets mest interessante ginner

Der har altså været masser af ny gin i 2018, og enkelte af dem har virkelig fortjent at blive fremhævet. Og selvom overskriften på indeværende artikel har den meget subjektive SEO-optimerede titel ‘Årets bedste gin’, er der strengt taget nærmere tale om de ginner, jeg finder mest interessante blandt alle årets nylanceringer. For nok kan en gin smage godt, men det er altså ikke helt nok i En Verden af Gins optik. Der bliver også skelet til præmissen for lanceringen, timingen, håndværket, innovationen og det faktum at der findes masser af modige ginproducenter, der både kan og tør tage chancer. Så her er mit bud på de fem mest interessante ginner fra 2018:

Dry Island Gin - Four Pillars x Hernö. Photo by Michael Sperling.Dry Island Gin – Four Pillars x Hernö: Midt under den historisk varme sommer frigav australske Four Pillars Gin og svenske Hernö Gin den såkaldte collab-gin (kort for Collaboration) Dry Island Gin. Det er et eksperiment af den fineste slags, hvor man har sat sig for at undersøge, hvad der sker, når det kolde nord møder det varme syd i en gin.

Dry Island Gin er udtænkt af Master Distiller og medejer af Four Pillars, Cameron MacKenzie, og Master Distiller og ejer af Hernö, Jon Hillgren. Sammen har de sammensat en opskrift med botanicals fra både Sverige og Australien bestående af otte botanicals: enebær, korianderfrø, river mint, ristede wattleseeds, strawberry gum, lemon myrtle, mjødurt og friske citroner. Begge producenter har signatur-botanicals med stort egnspræg med i kedlen.

Dry Island Gin lige præcis den skizofrene oplevelse et godt collab skal være. Hele vejen gennem den citrusfriske gin, bliver man kastet frem og tilbage mellem den australske outback og det svenske højland. Det er en mageløs smagsoplevelse, som alle ginnydere bør unde sig selv.

Du kan læse meget mere om Dry Island Gin og samarbejdet mellem Four Pillars Gin og Hernö Gin her.

Copenhagen Distillery Bay Leaf Gin. Photo by Michael Sperling.Copenhagen Distillery Bay Leaf Gin: Siden Københavns første ginproducerende destilleri, Copenhagen Distillery, lancerede deres meget udfordrende Copenhagen Dry Gin tilbage i 2015, er der drypvist kommet den ene nyhed efter den anden ud fra destilleriet ved Kløvermarken på Amager. Der er både blevet leget med akvavit, whisky, appelsingin og fadlagret gin. Og i de tidlige sommeruger i 2018 præsenterede Master Distiller og medejer af Copenhagen Distillery, Henrik Brinks, en lille nyhed inspireret af de smagsindtryk han havde haft under en familieferie på Sicilien.

Resultatet blev en urtet og tætpakket gin med klare associationer til det rustikke, italienske køkken. Tilsmagt med seks botanicals, enebær, laurbærblade, kvanrod, citron, tranebær og allehånde, er Copenhagen Bay Leaf Gin en helt igennem velkomponeret gin med uanede muligheder for lækre Gin & Tonics.

Østersøen Brænderi Premium Dry Gin. Photo by Michael Sperling.Østersøens Brænderi Premium Dry Gin: Den 28. februar 2018 havde det nyetablerede bornholmske destilleri Østersøens Brænderi urpremiere på deres første gin, Østersøen Brænderi Premium Dry Gin.
Armeret med en lille 200-liters destillator ved navn Lilly er ejer og destillatør, Martin Kofoed, begyndt at fortolke den lille danske klippeø i form af gin. Valget er faldet på ti botanicals, hvor flere af dem er plukket lokalt på Bornholm: enebær, korianderfrø, kvanrod, citronskal, lakridsrod, sort peber, havtorn, bornholmsk lyng, bornholmske æbler, og bornholmske hindbærblade. Det er et både delikat og spændende smagsdesign med citrussprød enebær, æblesødme og lette blomsternoter.

En Verden af Gin har altid haft en forkærlighed for de producenter, der formår at skabe velsmagende produkter med inspiration fra lokalmiljøet. Det er altid utrolig spændende at stifte bekendtskab med egnspræg og personlighed, ikke bare i gin, men indenfor alle former for håndværk. Med både egnspræg, æbler og et ganske underspillet floralt touch er Østersøens Brænderi Premium Dry Gin en home rum i særklasse.

Monkey 47 Barrel Cut. Photo by Michael Sperling.Monkey 47 Barrel Cut: Da jeg i 2013 havde den store ære af at besøge Monkey 47’s oprindelige udtænker og destillatør, Christoph Keller, på hans gård i Schwarzwald i Sydtyskland, havde vi en kort snak om fadlagring af gin. Keller var autodidakt eau-de-vie producent og kunne egentlig ikke se den store fidus i at lagre gin i fade, for ginnen ville ikke fungere lige så godt sammen med tonicvand, begrundede han det med. Indtil da havde han primært arbejdet med fadlagring i form af de legendariske keramik krukker, der benyttes til opbevaring af flere årgange af Monkey 47 Distiller’s Cut.
Meget er sket siden. Monkey 47 er i dag et af de mest trendy ginbrands i verden, fadlagring af gin slog først for alvor igennem senere samme år, og Christoph Keller er ikke længere en del af Monkey 47-virksomheden. Og nu er Monkey 47 så endelig klar med deres fadlagrede gin, Monkey 47 Barrel Cut.
Fadlagret i 180 dage på 110 liter store fade af morbærtræ er Monkey 47 Barrel Cut en vaskeægte Monkey 47-gin, med alt det indebærer af vildskab. Som tilføjelse til den oprindelige Monkey 47 Gin, får man nu også våde trænoter og sødmefuld tørret abrikos og rosin, til den i forvejen ret komplekse smagsoplevelse.

Kritikere af Monkey 47 vil berettiget kunne sige, at Monkey 47 Barrel Cut er at gå alt for vidt, når det kommer til fadlagret gin. Jeg har det lige omvendt. Når det kommer til lige præcis Monkey 47 forventer jeg vildskab og en tætpakket smagsoplevelse, og Monkey 47 Barrel Cut indfrier alle  mine forhåbninger til en fadlagret udgave af Monkey 47.

Le Gin Carmina de Christian Drouin. Photo by Michael Sperling.Le Gin Carmina de Christian Drouin: Det er næppe en hemmelighed efterhånden, at jeg har en forkærlighed for æbler, og i særdeleshed æbler i gin. Der er bare noget i kombinationen af krydrede enebær og saftige æbler, der gør æbleginner som Kongsgaard Raw Gin og Mosgaard Red Love Gin helt uimodståelige.

I sidste års artikel om de mest interessante ginner fra 2017, havde jeg til min egen store overraskelse hele tre ginner med æble som smagskomponent på listen, blandt andet den franske Le Gin de Christian Drouin Calvados Cask Finish fra den verdenskendte Calvados-producent i Normandiet, Christian Drouin, som har hvilet i hele ti måneder på tidligere calvados-fade. I 2018 var de så tilbage med endnu en lækker æblegin, denne gang med et sommerligt strejf af røde bær.

Le Gin Carmina de Christian Drouin er tilsmagt med enebær, normanniske cideræbler, hindbær, solbær, hyldeblomst, vanilje, citron og appelsin, der er destilleret hver for sig, for til sidst at blive blended inden tapningen på den ikoniske Calvadosflaske. Det er friskt, sommerligt, frugtigt, rasende lækkert, og udviklet på en måde, hvor man ikke fuldstændig afskærer den så vigtige smag af enebær fra produktet. Le Gin Carmina de Christian Drouin er alt det som 2018’s utallige pink gin-vodkaprodukter ikke var.

Honourable mentions – som du bliver nødt til at smage snart:

– Hernö High Coast Terroir Gin 2018
– GauGin Classic Gin
– Monkey 47 Distiller’s Cut 2018

Gin fra 2018 jeg bare må smage i 2019:

– Tarquin’s Tan Ha Mor Gin
– East London Barrel Aged Gin in ex-cider & Ginger Beer casks
– The Melbourne Gin Company Single Shot
– Sherlock and Son Navy Strength Gin
– Etsu Hokkaido Gin

Ovenstående liste er som alle andre toplister håbløst subjektiv, og der er mange flere ginner, der kunne fremhæves. Det vil jeg råde bod på i løbet af 2019.
Del endelig dine favoritginner fra 2018 i kommentarfeltet nedenfor – for jeg har med sikkerhed misset et par stykker i løbet af året. Så hvad er din favoritgin fra 2018?


Fire Farverige Favoritter

$
0
0

Det enorme udvalg af gin har givet os mulighed for genbesøge de simple, de klassiske, og de lækre drinks og cocktails. Her er fire af mine favoritter lavet med fire farverige ginner.

Citadelle No Mistake Old Tom Gin i en lettere scrambled udgave. Photo og animation af Michael Sperling.
Citadelle No Mistake Old Tom Gin i en lettere scrambled udgave. Photo og animation af Michael Sperling.

Alle fire ginner i denne artikel er afbilledet i lettere scrambled udgaver i bedste Total Recall-stil. Hvorfor vides ikke, men det var sjovt at lave i Photoshop. Animationen ovenfor samt alle billeder er fotograferet og efterbehandlet af mig, Michael Sperling. Enjoy them, don’t steal them.

Four Pillars Bloody Shiraz Gin. Photo and graphics by Michael Sperling.Four Pillars Bloody Shiraz Gin: Med sin unikke flora og lunefulde humor har den australske ginscene de seneste par år positioneret sig som en af de mest spændende og anderledes i verden. Et rigtig godt eksempel på den moderne australsk gin er Four Pillars Bloody Shiraz Gin, hvor Australiens elskede nationaldrue, Shiraz, kombineres med gin. Hele, afstilkede druer infuseres i den pebervarme og appelsinfriske Four Pillars Rare Dry Gin i små ståltanke i otte uger. Efterfølgende presses druerne, og kvaset filtreres fra. Tilbage står en dyb, mørk, rødbedefarvet spiritus med masser af gin- og druepræg på en alkoholstyrke på 37,8% vol.

Simple Cocktail: Shake 50 ml. Bloody Shiraz Gin, 25 ml. friskpresset limesaft, 15 ml. hindbærsyltetøj (eller -puré) sammen. Hæld indholdet gennem en si ned i et glas fyldt med isterninger. Top op med ginger beer. Pynt med et hindbær og en myntekvist.

Læs mere om Four Pillars Bloody Shiraz Gin her.

ELG Gin No. 1. Photo and graphics by Michael Sperling.ELG Gin No. 1: Et stenkast fra Esrum Sø, godt tre kilometer nord for Fredensborg, har Henrik Elsner og hans Stone Grange Distillery produceret gin siden 2016. Henrik Elsners stilsikre ELG Gin-serie (bestående af seks ginner indtil videre) er indbegrebet af en “enkelt men effektivt” tilgang til ginverdenen. Tilsmagt med kun enebær, korianderfrø og gulerod og en alkoholstyrke på hele 47,2% vol. får man med ELG Gin No. 1 et ordentlig enebærsmæk og masser af krydrede citrusnoter. Det er simpel ginkunst lavet af en ægte ginfan.

Simple Gin & Tonic: Hæld 40 ml. ELG Gin No. 1 i et glas fyldt med isterninger. Top op med Fever-Tree Indian Tonic. Pynt med tynde skiver af gulerod (brug en kartoffelskræller) og drys frisk cilantro på toppen.

Citadelle No Mistake Old Tom Gin. Photo and graphics by Michael Sperling.Citadelle No Mistake Old Tom Gin: Med Citadelle No Mistake Old Tom Gin tog det moderne Cognac-hus, Maison Ferrand, den gamle og søde Old Tom gin til et helt nyt niveau. Baseret på den oprindelig Citadelle Gin fra 1996 er Citadelle No Mistake Old Tom Gin først lagret på fade, derefter omrørt med en fadlagret, let karamelliseret brun farin, og derefter lagret yderligere i et par måneder. Til sidst bliver den søde gin fortyndet med vand og tappet ved en alkoholstyrke på 46% vol. Det er rasende sødt og fyldt med både fadnoter, let floral gin, og masser af karamel.

Simple Cocktail: Omrør 45 ml. Citadelle No Mistake Old Tom Gin, 30 ml. Friskpresset citronsaft, 15 ml sukkerlage (50/50 sukker og vand opvarmet og derefter afkølet) i en kande sammen med is. Hæld indholdet gennem en si ned i et glas fyldt med isterninger. Top op med danskvand og pynt med citronskal. Så har du en lækker Tom Collins Cocktail.

Læs mere om Citadelle No Mistake Old Tom Gin her.

Oslo Gin. Photo and graphics by Michael Sperling.Oslo Gin: Der er sket rigtig meget på den norske ginscene i de seneste par. Med Oslo Gin har Det Norske Brenneri i Grimstad i den grad vist, at nordmændene udmærket ved, hvordan god gin med masser af egnspræg skal laves. Oslo Gins komplekse men også citronfriske og let blomstrede udtryk skyldes nøgleingredienser som enebær, mynte (spearmint og pebermynte), hyldeblomst, rosenblade og citron. Hovedparten af ingredienserne er skaffet via lokale gartnerier for at få så friske ingredienser som mulig. Der er masser af smag og masser af muligheder med Oslo Gin for hamrende lækre og festlige drinks.

Simple Gin & Tonic: Hæld 45 ml. Oslo Gin i et glas fyldt med isterninger. Top op med Fever-Tree Indian Tonic. Pynt med frisk økologisk citronskal og lidt mynte, eller en halv skive grapefrugt.

Læs mere om Oslo Gin her.

Ginsmagning – Gin med æbler

$
0
0

Den 28. februar leger vi efterår på kalenderårets sidste vinterdag med en ginsmagning med de såkaldte æbleginner, hvor æbler på den ene eller anden måde indgår i produktionen.

Æble. Photo by Michael Sperling.

De seneste år har den hjemlige såvel som den internationale ginscene set en del lanceringer af nye ginner, hvor æbler indgår i opskriften – de såkaldte æbleginner.

28. februar 2019 afholder vi en ginsmagning, hvor vi samler en række forskellige ginner fra ind- og udland, hvor æbler på den ene eller anden måde indgår i produktionen.

Smagningen foregår, torsdag den 28. februar 2019 kl. 19.00 på Papa Bird, i Kødbyen i København. Vi smager seks ginner i alt. Vi slutter som altid af med Gin & Tonics på en af aftenens ginner.

Prisen er 225 kroner per billet (plus Place2Book-gebyr). Billetter kan købes via Place2book her.

Alle deltagere skal være fyldt 18 år ved arrangementets start. Købte billetter kan ikke byttes eller refunderes.

Vind to billetter til ginsmagning

$
0
0

KONKURRENCE: Vind to billetter til Juuls Vin & Spiritus’ og En Verden af Gins store ginsmagning den 24. januar.

Foto: Hotel Josty.

Den 24. januar afholder Juuls Vin & Spiritus og En Verden af Gin en stor ginsmagning på Hotel Josty på Frederiksberg i København. Og nu kan du komme med, helt gratis, hvis blot du kan svare rigtig på ét enkelt spørgsmål – så er du med i lodtrækningen om to billetter.

Aftenens smageprogram lyder på intet mindre end ni fremragende ginner:

  • Kilsbergen Gin
  • Nikka Coffey Gin
  • Red Door Gin Highland Gin
  • Copenhagen Bay Leaf Gin
  • Helsinki Sailors Gin
  • Citadelle Reserve
  • Audemus Old Ma’s Pink Pepper Gin
  • Nyborg Destilleri Mist Gin
  • Koval Cranberry Gin

Læs meget mere om smagningen her.

Ginsmagningen finder sted, torsdag den 24. Januar 2019 kl. 19.00 – ca. kl. 21.30 på Hotel Josty, Pile Allé 14A, 2000 Frederiksberg C.

Spørgsmål

Svar rigtig på følgende spørgsmål for at være med i konkurrencen om de to billetter, inden mandag den 21. januar 2019 kl. 16.00.

I hvilket land bliver Koval Cranberry produceret? 

[contact-form]

Betingelse for deltagelse: Da der er tale om alkohol, er det nødvendigt, at du som minimum er fyldt 18 år, for at deltage i selve ginsmagningen.

Vinderen får direkte besked via den angivet emailadresse.

Nye cocktailaftener på Kester Thomas

$
0
0

Den københavnske cocktailbar Kester Thomas og En Verden af Gin gentager successen med dybdegående og udfordrende cocktailsmagninger i 2019.

Erwan Le Bonniec fra cocktailbaren Kester Thomas. Photo by Michael Sperling.
Erwan Le Bonniec fra cocktailbaren Kester Thomas. Photo by Michael Sperling.

Konceptet er enkelt: Den prisbelønnede bartender Erwan Le Bonniec fra cocktailbaren Kester Thomas i København udfordres til at kreere tre forskellige versioner af en klassisk cocktail, lavet med tre forskellige ginner. Der skal serveres én klassisk udgave og to twists til udfordring. Erwan får komplet kunstnerisk frihed til at fortolke de klassiske cocktails. Jo vildere og anderledes, jo bedre. Og I får lov til at nyde de tre cocktails.

I første halvår af 2019 udfordres Erwan til at kaste over tre klassiske cocktails:

Kester Thomas er en cocktail- og champagnebar i Indre By i København, så der er lagt i ovnen til en aften med store smagsoplevelser og cocktailnørderi, Erwan mixer og fortæller brændende om sit håndværk.

Alle arrangementer foregår på ovennævnte tidspunkter hos Kester Thomas, Studiestræde 9, 1455 København.

Alle deltagere skal være fyldt 18 år ved arrangementets start. Købte billetter kan ikke byttes eller refunderes.

Erwan Le Bonniec fra cocktailbaren Kester Thomas. Photo by Michael Sperling.
Erwan Le Bonniec fra cocktailbaren Kester Thomas. Photo by Michael Sperling.

 

Gin Flip

$
0
0

Efter årtier med løftede pegefingre er det med rystende hånd, når man begiver sig ud i at mikse cocktails med brug af rå æg. Tør man trodse salmonella-frygten er der store smagsoplevelser at hente i en Gin Flip lavet med Hernö Old Tom Gin.

Gin Flip lavet med Hernö Old Tom Gin. Photo by Michael Sperling.
Gin Flip lavet med Hernö Old Tom Gin. Photo by Michael Sperling.

Diffordsguide.com daterer den til 1600-tallet, så udover at være en af de ældste cocktails, er Gin Flip samtidig en af de mest simple og basale af de klassiske cocktails. En Flip Cocktail er defineret som en hvilken som helst “fortified wine or liquor shaken with a whole egg and sweetened with sugar.” Men her på siden benytter vi selvfølgelig ikke hvad som helst.

Inspireret af den svenske bartender og cocktail-aficionado hos svenske Hernö Gin, Emil Åreng, har jeg valgt at trodse salmonella-frygten og kaste mig ud i en Gin Flip lavet med Hernö Old Tom Gin og rå æg.

Opskrift:

  • 50ml Hernö Old Tom Gin
  • 30ml sukkerlage (50/50 sukker og vand)
  • 1 æg

Fremgangsmåde:
Bland gin, sukkerlage og æg i en shaker. Shake indholdet let. Tilføj en håndfuld isterninger og shake let igen. Hæld indholdet op i et afkølet glas. Nyd!

Empty Gin Flip. Photo by Michael Sperling.
Empty Gin Flip. Photo by Michael Sperling.

Gin Flip er uden tvivl en cocktail i særklasse. Den er utrolig fyldig, fed og cremet, og lavet med Hernö Old Tom Gin popper alle ginnens særtræk øjeblikkelig frem. Smagen er fyldt med sødmefuld blomst fra ginnens signaturingrediens, mjødurt, noter af honning og frisk fyrrenål.

Pro tip: I stedet for at benytte rå æg kan man anvende pasteuriseret hele æg. Så behøver man ikke tænke mere over salmonellafaren.

Hernö Old Tom Gin. Photo by Michael Sperling.
Hernö Old Tom Gin. Photo by Michael Sperling.

Ginsmagning – Den asiatiske inspiration

$
0
0

Selvom gin aldrig rigtig har været en stor ting i Asien, så buldrer den asiatiske ginscene derud af i disse år. Især i Japan og Hong Kong er der blevet lanceret nogle spændende bud på spændende ginner, hvor de lokale smage introduceres i alt andet end traditionelle ginner.

The Streets of Hong Kong. Photo by Michael Sperling.
The Streets of Hong Kong. Photo by Michael Sperling.

Den 25. april dykker vi ned i den asiatiske inspiration, som har ramt den internationale ginscene de seneste par år. Vi skal både smage ægte asiatiske ginner, men også nogle af de ginner, som med succes har flettet de asiatiske smage ind som et eksotisk twist i en moderne gin.

Aftenens smageprogram er:

  • Kokoro Gin (engelsk gin med japansk inspiration)
  • Four Pillars Kisumi Pure Gin (australsk gin med asiatisk inspiration)
  • Roku Suntory Gin (japansk gin)
  • Nikka Coffey Gin (japansk gin)
  • Etsu Gin (japansk gin)
  • Fragrant Harbour Gin (svensk gin med ingredienser fra Hong Kong)

Smagningen foregår, torsdag den 25. april 2019 kl. 19.00 på Papa Bird, i Kødbyen i København. Vi smager seks ginner i alt. Som altid afslutter vi med Gin & Tonics på en af aftenens ginner.

Prisen er 240 kroner per billet (plus Place2Book-gebyr). Tilmeld dig her: https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=rtwod1mfat

Alle deltagere skal være fyldt 18 år ved arrangementets start. Købte billetter kan ikke byttes eller refunderes.

Ni gode æbleginner til dit barskab

$
0
0

Der findes efterhånden mange trends indenfor gin, men ingen anden gintrend end de såkaldte æbleginner, kan få større velvære og bredere smil frem hos undertegnede. Æbler i gin får et kæmpe ‘Ja, tak!’

Apples. Photo by Michael Sperling.

Reklame/Annonce. Følgende ginner i nedenstående artikel har jeg modtaget gratis, men meningen er helt min egen: Mosgaard Filippa Gin, Radius Lab Batch No. 18, Østersøens Brænderi Premium Dry Gin og Kongsgaard Raw Gin.

Hvis der er én ting, der kan løfte humøret på selv den mest regnvåde vinterdag, så er det æbler i gin. Æblernes milde sødme, fylde og friskhed passer perfekt til ginnens typisk krydrede fyrrenål og friske citrus. Men æblenoter kan komme til udtryk på mange måder i en gin. Her er ni meget forskellige ginner, hvor æblerne indgår som en nøgleingrediens i opskriften.

Mosgaard Filippa Gin. Photo byMichael Sperling.Mosgaard Filippa Gin: Det fynske destilleri Mosgaard Whisky  fortsætter heldigvis med at lege med æblegin. I 2018 fulgte destilleriet op på den sødlige og blomstrede æblegin Mosgaard Red Love Gin med den mindst lige så lækre Mosgaard Filippa Gin. Den er tilsmagt med i alt ni ingredienser som blandt andet tæller enebær, anisfrø, nelliker, korianderfrø, rosenpeber, citronskal og appelsinskal. Destillatet trækker efterfølgende med æblestykker af sorten Filippa. Når æblestykkerne har trukket det de skal, destilleres de separat og tilsættes efterfølgende til gindestillatet.

Den let grønlige Mosgaard Filippa Gin er frisk og lækker med masser af æblepræg, uden hverken at blive for sød eller altdominerende i æblenoterne.


Masons Yorkshire Gin Steve’s Apple Edition. Photo by Michael Sperling.Masons Gin Steve’s Apple Edition: I den voluminøse engelske region Yorkshire mellem Leeds og Newcastle har Karl and Catherine Mason produceret gin siden 2014. Masons Yorkshire Gin har fra starten haft et mål om at producere alt andet end traditionel gin. Det er blevet til varianter som Masons Yorkshire Gin Tea Edition, Masons Yorkshire Peppered Pear og Masons Yorkshire Gin Lavender Edition, og særligt spændende bliver det med Masons Yorkshire Gin Steve’s Apple Edition, hvor den lokale æblesort Arlington Pippin er destilleret med i gryden sammen med ginnens øvrige ingredienser.

Masons Yorkshire Gin Steve’s Apple Edition har en subtil æblekrop, der spiller flot andenviolin til noter som sprød fyrrenål, krydret laurbærblad, varm peber og frisk citrus.


Le Gin de Christian Drouin Calvados Cask Finish. Photo by Michael Sperling.Le Gin de Christian Drouin Calvados Cask Finish: Begejstringen var enorm, da den nordfranske calvados- og cider-producent Christian Drouin frigav deres æblegin, Le Gin, tilbage i 2016. Ginnens otte botanicals: enebær, ingefær, madagascar vanilje, citron, kardemomme, kanel, mandler og rosenblade bliver destilleret hver for sig med en alkoholbase fra æblecider og til sidst blended til det endelige produkt.

Le Gin var alt, hvad man kan ønske sig af en æblegin. Alligevel havde Christian Drouin flere genistreger oppe i ærmet i 2017. I september frigav de nemlig den fadlagrede udgave, Le Gin de Christian Drouin Calvados Cask Finish Gin, hvor den oprindelige Le Gin har hvilet i ti måneder på tidligere calvados-fade. Englene synger og tårerne triller, når man serverer denne gin rent med lidt is – meget gerne som ledsager til en friskbrygget kaffe eller nybagte pandekager med vaniljeis.


Radius LAB Batch 18. Photo by Michael Sperling.Radius LAB Batch No. 18: Siden foråret 2017 har Radius Distillery produceret lækker gin i det lille destilleri i Knardrup på Sjælland. Den første tid er gået med at eksperimentere med destillation af en lang række botanicals, der er endt ud i et efterhånden veludrustet sortiment af anderledes og spændende produkter. Der er intet traditionelt over Radius Distillerys ginner.

Særligt spændende er Radius Lab Batch No. 18, når det kommer til æbler. Ginnen, der blev lanceret i november 2017, har en simpel men effektiv opskrift der tæller enebær, citronskal, rosenknopper, fennikel og Holsteiner Cox-æbler. Batch No 18 er en virkelig delikat og blød gin, der trods et ret simpelt udtryk har en flot balance mellem de danske æbler, den fede fyrrenål og den friske citrus.


Knut Hansen Dry Gin. Photo by Michael Sperling.Knut Hansen Dry Gin: Det nordtyske område omkring Hamborg er kendt for sine fabelagtige æbleplantager. Det har gennem mange år kastet verdensklasse cider, most og frugtbrændevin af sig, og i disse trendy gintider blomstrer der selvfølgelig gin ud af de gamle æbletraditioner i Nordtyskland.
Hos frugtdestilleriet Dolleruper Destille Flensborg har man siden sommeren 2017 produceret æbleginnen Knut Hansen Dry Gin sammen med to lokale ginentusiaster med en tydelig kærlighed til både æbler og gin.

Knut Hansen Dry Gin er en frisk, sommerlig og sødmefuld gin tilsmagt med fjorten  ingredienser, der blandt andet tæller enebær, agurk, rosenblade, basilikum og lokale æbler.


Østersøens Brænderi Premium Dry Gin. Photo by Michael Sperling.Østersøens Brænderi Premium Dry Gin: Den 28. februar 2018 havde det nyetablerede bornholmske destilleri Østersøens Brænderi premiere på deres første gin, Østersøens Brænderi Premium Dry Gin. Armeret med en lille 200-liters destillator ved navn Lilly er ejer og destillatør Martin Kofoed begyndt at fortolke den lille danske klippeø i form af gin. Valget er faldet på ti ingredienser med klassiske giningredienser som enebær, citronskal og kvanrod, såvel som lokale, håndplukkede ingredienser som lyng, æbler og hindbærblade fra Bornholm.
Østersøens Brænderi Premium Dry Gin har et både elegant og spændende smagsdesign med citrussprød fyrrenål, flot æblesødme og lette blomsternoter, der på alle måder viser, hvor meget Bornholm har at byde på.


Nikka Coffey Gin. Photo by Michael Sperling.Nikka Coffey Gin: Trods en lidt sen start buldrer den japanske ginscene derudaf i disse år. Flere prominente frigivelser fra anerkendte japanske whiskyproducenter dominerer markedet med en udpræget blomstret og citrusfrisk ginstil. Et godt eksempel er Nikka Whiskys lancering af Nikka Coffey Gin, der på mange måder har været definerende for den japanske ginstil. Seks ud af ti ingredienser i Nikka Coffey Gin er citrusfrugter med eksotiske navne som Yuzu, Kabosu,  Amanatsu and Shequasar. Til at tøjle de mange citrusnoter, anvender Nikka syrlige, grønne æbler.
Nikka Coffey Gin er en next level citrusfrisk, nærmest syrlig og let bitter, gin med mentolfrisk yuzu, bitter appelsin, varm peber og frisk fyrrenål og lette æblenoter. Det er en højst usædvanlig gin og på alle måder anbefalelsesværdig.


Kongsgaard Raw Gin. Photo by Michael Sperling.Kongsgaard Raw Gin: For Kongsgaard Raw Gin er de danske sæsonmodne æbler noget helt særligt. Udover ingredienser som enebær, harpiks, citron, kanel, forkullet træ og ingefær finder man også most af danske æbler fra Falster på ingredienslisten. Æblerne er en central del af Kongsgaard Raw Gin, og hvilke æblesorter der ender i ginnen, skifter fra årgang til årgang, og afhænger fuldstændig af æblehøsten. Således indeholdte første årgang fra 2016 æblesorten Guldborg, i 2017 var det Holsteiner Cox, og den kommende vintage 2018 indeholder sorten Rød Aroma.
Selve produktionen af ginnen foregår i Cognac i Frankrig i områdets karakteristiske Charentais-destillator over åben ild. Det er præcist så idyllisk, som det lyder. Kongsgaard Raw Gin er kompleks og alsidig med let krydret fyrrenål, sprød æble og frisk citrus.


Nordisk Gin. Photo by Michael Sperling.Nordisk Gin: Hos Nordisk Brænderi i Fjerritslev i Nordjylland har man med lanceringen af Nordisk Gin i 2014 sat lighedstegn mellem æbler og den nordiske smag. Ginnen er inspireret af de nordiske og arktiske smage og traditionelle destillationsmetoder. 15% af alkoholbasen til Nordisk Gin kommer fra en egenproduceret æblebrændevin, hvilket resulterer i et ret markant æblepræg i smagen.

Sammen med ginnens syv ingredienser, der tæller blandt andet enebær, havtorn, hyldeblomst, arktisk timian og hybenrose, er der fuld tryk på forsommeren florale noter og det umiskendelige nordiske aftryk i form af en fyldig æblesødme.


Ginsmagning – De nye danske ginner

$
0
0

Ginsmagning. Photo by Michael Sperling.

Det går stærkt på den danske ginscene i disse år. Det ene mikrodestilleri efter det andet myldrer frem i øjeblikket, og alle har de hver deres bud på, hvordan en moderne dansk gin bør smage.

Den 23. maj tager vi pulsen på den danske ginscene. Her vil vi gå helt ned i botanicalbøtten og smage nærmere på seks helt nye danske ginner. Hvad er det nye? Hvad er der sket på den danske ginscene i år? Det får vi svar på til aftenens smagning.

Aftenens program lyder som følgende:

  • 12 Faces Gin
  • Højer Gin
  • Sønderborg Als Gin
  • Sønderborg Dybbøl Mølle Gin
  • OriginCph
  • Wenneberg Botanisk Gin

Smagningen foregår, torsdag den 23. maj 2019 kl. 19.00, på Papa Bird i Kødbyen i København. Vi smager på i alt seks nye danske ginner, og som altid slutter vi af med G&Ts.

Prisen er 210 kroner per billet (plus Place2Book-gebyr). Tilmeld dig arrangementet her: www.place2book.com.

Alle deltagere skal være fyldt 18 år ved arrangementets start. Købte billetter kan ikke byttes eller refunderes.

Anmeldelse: Mosgaard Filippa Gin

$
0
0

Med Mosgaard Filippa Gin følger det fynske destilleri op på den succesfulde Red Love Gin fra 2017. Mosgaard Filippa Gin er en frisk og sødmefuld æblegin infuseret med Filippaæbler, der parret med den rigtige tonic, kan give superlækre Gin & Tonics til de lune sommeraftener.

Annonce: Flasken til denne anmeldelse har jeg modtaget af Jes Mosgaard fra Mosgaard Whisky – men synspunkter, research og fotos nedenfor er mine egne.

Mosgaard Filippa Gin. Photo by Michael Sperling.Som ginbølgen ruller derudaf, dukker der flere og flere ginner op, hvor æbler på den ene eller anden måde indgår i opskriften. På den hjemlige ginscene fik vi med Nordisk Gin i 2014 (15% af alkoholbasen er æblebrændevin) den første såkaldte danske æblegin, hvor æblerne spiller en væsentlig rolle i smagen. Siden er mange flere kommet til, fx den semi-danske Kongsgaard Raw Gin (dansk ejet, men destilleret i Cognac, med blandt andet danske æbler som ingrediens), Cold Hawaii Gin with Apple fra Brænderiet Limfjorden, og Radius Distillerys efterhånden veludrustede arsenal af æbleginner med Batch 16, 18, 29, 31 og 33.

I Oure på Fyn finder man destilleriet Mosgaard Whisky, der fra 2016 har produceret gin side om side med deres whiskyproduktionen. Første frigivelse af gin var de tre ginner Mosgaard Dry Gin, Mosgaard Tangerine Gin og Mosgaard Oak Aged Cask Gin. Siden har det fynske destilleri kastet sin kærlighed på æblegin. Først med den søde og blomstrede Mosgaard Red Love Gin i 2017, og senere med den friske og frugtige Mosgaard Filippa Gin i 2018.

LÆS OGSÅ: Se listen over alle de danske ginproducenter og deres ginner

Mosgaard Whisky, der blev grundlagt i 2015 af parret Gitte og Jes Mosgaard, har en lidt anden tilgang til deres æblegin end de fleste andre producenter på markedet.
Fremfor at destillere æblerne med i gryden på linje med alle de øvrige botanicals i ginnen, som langt de fleste andre producenter gør, valgte Mosgaard med Red Love Gin at fortynde destillatet med most fra Red Love-æbler. Til Filippa Gin er de så gået i en helt anden retning.

Mosgaard Filippa Gin. Photo by Michael Sperling.
Mosgaard Filippa Gin. Photo by Michael Sperling.

Filippa Gin er først tilsmagt med enebær, lakridsrod, anisfrø, nelliker, rosa peber, korianderfrø og frisk limeskal, citronskal og appelsinskal. Alle botanicals er økologiske og destilleres på en alkoholbase af økologisk hvedesprit. Efterfølgende trækker gindestillatet med æblestykker af sorten Filippa. Når æblestykkerne har trukket længe nok, destilleres de separat og tilsættes derefter til gindestillatet. Og voila, så har du Mosgaard Filippa Gin nedvandet til en alkoholprocent 40% vol.

Tasting notes

Mosgaard Filippa Gin bærer et tydeligt præg af de infuserede æbler. Ved første øjekast ses det tydeligt, at ginnen ikke er klar som de fleste andre ginner, men i stedet har en let grønlig farve.

Næsen er frisk med tydeligt æblepræg med noter af friskskrællede æbler, anis og citrus.

I munden er Mosgaard Filippa Gin blød, rund og saftig med sødmefuld krop fra de infuserede Filippaæbler. Man finder noter af en anelse græsset fyrrenål, krydret anis-lakrids, korianderfrø og frisk citrus. Hen mod eftersmagen møder man letkrydret peber, appelsinblomst og de let genkendelige nelliker (instant flashback til julekager).

Mosgaard Filippa Gin & Tonic. Photo by Michael Sperling.
Mosgaard Filippa Gin & Tonic. Photo by Michael Sperling.

Mosgaard Filippa Gin & Tonic

Som de fleste æbleginner er Mosgaard Filippa Gin meget taknemmelig, når det kommer til pynt og garniture til Gin & Tonics. Alt hvad der passer godt til æbler i madlavningen går også fint i drinks med denne gin.

Er man til det bitre skal man mixe Mosgaard Filippa Gin med Fever-Tree Indian Tonic, hvor citrus og bitterheden fra tonicvandets kinin står flot frem. Pynt med citronskive, kanel og/eller skiver af æbler.
Er man til det lidt mere søde, kan man mixe Mosgaard Filippa Gin med Fever-Tree Mediterranean Tonic, der er knapt så bitter i smagen og har lækre urtede noter af timian og rosmarin. Pynt drinken med timian, citronskal og/eller skiver af æbler.

Det kan også anbefales at mixe Mosgaard Filippa Gin med Erasmus Bond Botanical Tonic og Lamb & Watt Hibiscus Tonic.

LÆS OGSÅ: Ni lækre æbleginner til dit barskab

Mosgaard Filippa Gin. Photo by Michael Sperling.
Mosgaard Filippa Gin. Photo by Michael Sperling.

Konklusion

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at jeg er svært glad for kombinationen af æbler og gin. Og der er ingen tvivl om, at en gin som Mosgaard Filippa Gin rammer rent ind i min personlige præference.

Det er dog ikke meget, enebærrene fylder i smagen af Mosgaard Filippa Gin. Filippaæblerne er hovedkarakteren i denne gin, og netop derfor har jeg også valgt at betegne den som en æblegin. Kritikere og mere konservative gindrikkere kan med rette sætte spørgsmålstegn ved, om Mosgaard Filippa Gin bør betegnes som en gin. Men det gør ikke ginnen til et dårligere produkt, men snarere til et produkt af en tid, hvor EU’s regler for gin konstant sættes på prøve.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Mosgaard Red Love Gin

Mosgaard Filippa Gins sødmefulde æblekrop, komplekse noter og den relativt lave alkoholprocent på 40% er mild og indbydende – især når man drikker den rent.

Valget af tonic har dog ret stor betydning for oplevelsen af Mosgaard Filippa Gin – mere end for de fleste andre ginner. Ginnens mange, fine nuancer går let tabt bag tonicvanden i en Gin & Tonic. Sammenlignet med dens blomstrede og noget sødere storesøster, Mosgaard Red Love Gin, mangler der lidt nogle smagsmæssige muskler i Mosgaard Filippa Gin til at komplementere mange af de tilgængelige tonicvand på markedet. Men holder man sig fra de alt for kraftige tonicvand, er man home safe med store smagsoplevelser forude.

Mosgaard Filippa Gin & Tonic. Photo by Michael Sperling.
Mosgaard Filippa Gin & Tonic. Photo by Michael Sperling.

Flasken til denne anmeldelse har jeg modtaget af Jes Mosgaard fra Mosgaard Whisky. Mange tak for det!

Confessions of a non-collector

$
0
0

Jeg har i alle mine år som omrejsende gin explorer hårdnakket insisteret på, at jeg ikke er en samler af gin. Da min interesse tog fart for godt ti år siden, var det med en mission om at finde fem gode ginner til hjemmebaren. I dag er det ikke svært at finde fem gode ginner. Det svære er at bestemme sig for, hvilke fem ginner man skal vælge. Af samme årsag indeholder ginsskabet i skrivende stund 142 ginner.

En helt rutinemæssig hovedrengøring af ginskabet førte til genopdagelsen af adskillige henstillede ginperler, der de seneste ti år har akkumuleret sig. Disse fremragende pragteksemplarer af helt særlige ginner fortjener en bedre skæbne end bagerste række i min ginskab.

Hernö High Coast Terroir Gin vintage 2016, 2017, 2018. Photo by Michael Sperling.
Hernö High Coast Terroir Gin vintage 2016, 2017, 2018. Photo by Michael Sperling.

Hernö High Coast Terroir Gins

Siden 2016 har Jon Hillgren og Hernö Gin produceret en helt særlig gin i forbindelse med sine årlige bartenderkonkurrencer Hernö Gin Cocktail Awards. Alle årgange er forskellige og alle er udelukkende tilsmagt med botanicals plukket i de smukke omgivelser i Höga Kusten, lidt nord for Hernö Gin Distillery ved Härnösand. Alle tre vintages er lavet i yderst få eksemplarer (vintage 2016 i 212 flasker, vintage 2017 i 399 flasker og vintage 2018 i 1058 flasker), hvor en stor del af flaskerne blev anvendt under selve Hernö Gin Cocktail Awards.

Hernö High Coast Terroir Gin 2016

Botanicals: enebær, mjødurt, tyttebær og rønnebær.
Tasting notes: Græsset fyrrenål og en ret dominerende blomstersødme fra mjødurten.
Alkoholprocent: 45,5% vol.
Læs mere om Hernö Gin Cocktail Awards i 2016 her.

Hernö High Coast Terroir Gin 2017

Botanicals: Enebær, granskud, humle, lyng og rønnebær.
Tasting notes: Kraftig og fed fyrrenål, lette citrusnoter og mild lyng.
Alkoholprocent: 44,1% vol.
Læs mere om Hernö Gin Cocktail Awards i 2017 her.

Hernö High Coast Terroir Gin 2018

Botanicals: Enebær, granskud, hyldeblomst, rønnebær og ølmalt fra den lokale ølbrygger Lockeby.
Tasting notes: Sprød fyrrenål og let, floral sødme.
Alkoholprocent: 46,8% vol.
Læs mere om Hernö Gin Cocktail Awards i 2018 her.

Bombay Sapphire Laverstoke Mill Gin. Photo by Michael Sperling.
Bombay Sapphire Laverstoke Mill Gin. Photo by Michael Sperling.

Bombay Sapphire Laverstoke Mill Gin

For at markere åbningen af det nye Bombay-destilleri Laverstoke Mill nær Southampton i 2014 frigav Bombay Sapphire et meget begrænset antal Bombay Sapphire-karafler designet af Si med en helt særlig version af Bombay Sapphire Gin.
Den limiterede udgave hed Bombay Sapphire Gin Laverstoke Mill Limited Edition Bottle og blev tilsmagt med Bombay Sapphire Gins sædvanlige ti botanicals men nedvandet til en alkoholstyrke på 49% vol. frem for de sædvanlige 40% vol.

Bombay Sapphire Laverstoke Mill Limited Edition Bottle er en ekstravagant og eksklusiv gin, der på alle måder er alt for meget. Men det er lige præcis det, der gør den så særlig.

Tanqueray No. Ten. Photo by Michael Sperling.
Tanqueray No. Ten. Photo by Michael Sperling.

Tanqueray No. Ten

Tanquerays flagskibsgin Tanqueray No. Ten har eksisteret siden år 2000. Op gennem 00’erne var det den absolutte luksusgin, når man virkelig skulle have fat i noget særligt. Dengang fandt man den typisk i lufthavnene, når man returnerede fra ferier. Og det var også dér, jeg købte denne flaske tilbage i 2009, da jeg returnerede fra en af mine utallige turer til London.

I 2014 fik Tanqueray No. Ten ny indpakning. Den oprindelige mørkegrønne og kantede art deco-flaske blev opdateret med et mere tidssvarende udseende. Og det var helt, som det skulle være. Men jeg har altså en forkærlighed for den gamle flaske. For mig er den gamle Tanqueray No. Ten-flaske stadigvæk indbegrebet af den luksuriøse gin. Den er hverken sjælden eller dyr, den er bare smuk. Og det er helt sikkert derfor, jeg har gemt denne flaske.

Læs mere om Tanqueray No. Ten her.

Monkey 47 Distiller's Cut 2016. Photo by Michael Sperling.
Monkey 47 Distiller’s Cut 2016. Photo by Michael Sperling.

Monkey 47 Distiller’s Cut

Siden 2010 har tyske Monkey 47 hvert efterår frigivet deres limiterede udgave kaldet Monkey 47 Distiller’s Cut. Det er en gin, hvor destillatøren får frie hænder til at at lege videre med opskriften til Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin. Det kan enten være ved at forstærke en af ginnens 47 botanicals eller ved at tilføje et 48. botanical (det såkaldte species rara) til ginnen.

Monkey 47 Distiller’s Cut er vintage ginner, med stor variation fra år til år. Nogle vintage årgange har været lagret i lerkrukker andre har været mere almindelige i udtrykket. Men alle har de været frigivet i oplag på mellem 3000 og 4000 flasker og kostet omkring 650 kroner for de første vintage årgange til omkring 1300 kroner for de seneste årgange.

Jeg har ejet alle årgange siden 2012 (hvilket stadigvæk er min favorit blandt alle vintages). Desværre havde jeg ikke råd til at købe to flasker dengang, så jeg kunne gemme den ene. Men det har jeg gjort siden 2015.

På billedet ovenfor ser man Monkey 47 Distiller’s Cut 2016, der er den første vintage, hvor den oprindelige destillatør af Monkey 47, Christoph Keller, ikke var involveret. Årets species rare var ‘Abietes Melle’ – en lokal honning fra Schaberhofs egne bistader, udvundet af Heinz Schaber, der har avlet bier og honning hos Schaberhof siden 1968.
Honningen blev tilført ved den 36 timer lange macerationsperiode sammen med størstedelen af de 47 botanicals, der indgår i grundopskriften til den ordinære Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin.
Efter destillationen hvilede ginkoncentratet i tre måneder i lerkrukker.

Læs mere om Monkey 47 Distiller’s Cut vintage 2016 her.

Alle Monkey 47 Distiller’s Cut står for mig som noget ganske særligt. Og når 1. oktober nærmer sig, har jeg svært ved at sidde stille på stolen af bar spænding over, hvad Monkey 47 mon har fundet på i år.

Four Pillars Gins. Photo by Michael Sperling.
Four Pillars Gins. Photo by Michael Sperling.

Four Pillars Gins

Siden december 2013 har jeg haft en særlig beundring for australske Four Pillars. De laver verdensklasses gin, der formår at balancere mellem det unikke australske aftryk og det grundlæggende gin-DNA med stort enebærpræg.

Der findes vist ikke en udgivelse fra Four Pillars, jeg ikke har haft i ginskabet. Siden frigivelsen af deres første gin, Four Pillars Rare Dry Gin i starten af december 2013, er jeg gået målrettet efter at skaffe deres (efterhånden) mange forskellige ginner. Jeg tog sågar hele vejen til Melbourne i 2017 for at besøge deres destilleri og tilbringe en dag med destillatør og medejer Cameron MacKenzie.

Så der er en god grund til, at Four Pillars ginnerne efterhånden har akkumuleret sig i ginskabet. But there’s no such thing as too much of a good thing.

Four Pillars Sticky Carpet Gin

Seneste tilføjelse til Four Pillars ikke-samlingen er deres Sticky Carpet Gin, der er en hyldest til det legendariske Hotel Esplanade i St. Kilda i Melbourne. Taglinen er “A tribute to Australia’s great hotels and their front bars, the carpets sticky with beer and thick with stories.” Man kan se det for sig, ik?

Four Pillars Sticky Carpet Gin er tilsmagt med mørk stout fra Watt’s River i Yarra Valley (området hvor Four Pillars også opererer fra), enebær, korianderfrø, honning, ristet byg, cassiabark, grøn peber, orrisrod, Cascade humle, citronskal og ingefær.

Det er en helt særlig gin, der først skal åbnes ved en helt særlig lejlighed.

Four Pillars Sticky Carpet Gin. Photo by Michael Sperling.
Four Pillars Sticky Carpet Gin. Photo by Michael Sperling.

Jeg kommer aldrig til at indrømme at have en samling af gin, men der er ingen tvivl om, at jeg sætter høj pris på disse kronjuveler i min ikke-samling #notacollection #notacollector

Har du nogle ginner i skabet, du er særlig glad for? Lad os høre i kommentarfeltet nedenfor.

 

Ginsmagning – Personlige favoritter, vol. 2

$
0
0

Med det enorme udvalg af gin i disse år, kan det være svært at finde de gode ginner. Den 13. juni smager vi nærmere på mine favoritter i ginlabyrinten.

Four Pillars Sticky Carpet Gin. Photo by Michael Sperling.
Vi skal smage på Four Pillars’ limiterede Sticky Carpet Gin. Photo by Michael Sperling.

Jeg bliver ofte stillet spørgsmålet: “Hvilken er så din yndlingsgin?” Til det svarer jeg altid: “Jeg har en ny favorit hver dag.” For med al den nye gin der vælter ud på markedet i disse år, kan det være svært at beslutte sig. Der er nemlig rigtig meget godt gin derude, og i aften skal vi smage nærmere på nogle af mine personlige favoritter.

Aftenen byder på udenlandske favoritter, som jeg er faldet for på mine mange ginrejser rundt om i verden. For hvis der er én ting, jeg har lært gennem mine snart otte år som rejsende ginnørd, så er det, at der altid er en ny, lækker gin omkring det næste hjørne.

Aftenens smageprogram lyder:

  • Four Pillars Sticky Carpet Gin (limiteret udgave fra Australien)
  • Sacred Old Tom Gin (Sacreds nye, søde gin)
  • Monkey 47 Distiller’s Cut 2016 (Monkey 47’s vintage gin fra 2016)
  • Melbourne Gin Company (australsk ginperle)
  • Vor Gin (meget mere islandsk bliver det ikke)
  • Peter in Florence Gin (italiensk gin fra Firenzes bjergskråninger)

Smagningen foregår, torsdag den 13. juni 2019 kl. 19.00 på Papa Bird i Kødbyen i København. Vi smager på i alt seks ginner, og som altid slutter vi af med G&Ts.

Prisen er 250 kroner per deltager (plus Place2Book-gebyr). Tilmeld dig her.

Alle deltagere skal være fyldt 18 år ved arrangementets start. Købte billetter kan ikke byttes eller refunderes.

Anmeldelse: Fragrant Harbour Gin

$
0
0

Selvom Fragrant Harbour Gin er produceret i Sverige, og ikke i Hong Kong, får man alligevel fornemmelsen af at stå midt imellem skyskrabere, jasminblomster, citrustræer og enebærbuske i millionbyens mange, grønne parker.

Fragrant Harbour Gin. Photo by Michael Sperling.Overdådig luksus, verdensklasse restauranter og imponerende arkitektur. Hong Kong har det hele. Eller rettere, næsten det hele. For når det kommer til gin, er Hong Kong et goldt og trøstesløst sted uden ret mange lokale oplevelser.

Med barer som den italienske cocktailbar 8½ Otto e Mezzo Bombana, speakeasybaren 001 og hotelbaren M Bar på Mandarin Oriental er Hong Kong de seneste par år blevet en af de mest fascinerende cocktailscener i verden. Så det kan måske undre, at lokalt produceret spiritus er nærmest ikke-eksisterende i Hong Kong. En af årsagerne er de strikse regler for destillation i millionbyen, der med en befolkningstæthed på omkring 6400 indbyggere/km2 er en af de tættest befolkede “lande” i verden. Til sammenligning har Danmark en befolkningstæthed på omkring 134 indbyggere/km2. Derudover er kvadratmeterprisen i Hong Kong tårnhøj, hvilket gør produktionsomkostningerne astronomiske.
Dertil kommer, at Hong Kong er et handelsknudepunkt mellem Asien og resten af verden. Alle de store ginbrands fra USA, Europa og Australien sidder tungt på markedet i Hong Kong. Tager man på cocktailbarer, er det typisk klassikere som Bombay Sapphire, Tanqueray og Beefeater, man finder på hylderne sammen med mere moderne sværvægtere som australske Four Pillars, britiske Sipsmith Gin og Opihr Oriental Spiced Gin, og den svenske Hernö Gin.

Fragrant Harbour Gin. Photo by Michael Sperling.
Fragrant Harbour Gin. Photo by Michael Sperling.

Selvom man skal lede lidt efter det, så er der faktisk lokal gin at finde i Hong Kong. I slutningen af 2018 fik den tidligere britiske koloni med Hong Kong Distillery og dets Handover Gin sin første lokale ginperle.
Men udover Handover Gin, er det faktisk småt med lokale ginner i Hong Kong. Der er dog et par lokalt inspirerede ginner, produceret i Europa. Den ene er Perfume Trees Gin med bl.a. hvid orkidé, sandeltræ, enebær, kvanrod og 15-årslagret mandarinskal (!), der til trods for teksten “Craft Gin of Hong Kong” på etiketten faktisk er produceret i Holland (i hvert fald ifølge Perfume Trees Gins egen instagramprofil.
Den anden, og nok mest interessante, hedder Fragrant Harbour Gin og er tilsmagt med botanicals fra Hong Kong, men er rent faktisk produceret i Sverige hos Hernö Gin.

Hong Kong. Photo by Michael Sperling
Hong Kong. Photo by Michael Sperling

Grønne oaser midt i betonjunglen

Hong Kong er på alle måder langt fra Danmark. 100-etagers skyskrabere med hver deres luksuriøse indkøbscentre i underetagerne, smalle gader oplyst af farverige neonskilte med kinesiske tegn, og frodige parker som Kowloon Park og Hong Kong Park mellem de mange højhuse og fyldt med lokalt plante- og dyreliv, hvor der er en masse at blive inspireret af til en hongkongsk gin:

– Distilled from a unique blend of Chinese botanicals, never previously used together, the taste of our gins truly reflects the flavours of Hong Kong and evokes the sights and sounds of this bustling City, a fascinating melting pot of old, new, East and West. (kilde: Fragrant Harbour Gins website).

Den samlede liste af botanicals er meget belejligt noteret på bagetiketten af flasken. Og listen på i alt ti botanicals tæller et par eksotiske botanicals, som jeg ikke tidligere har set i en gin: enebær, ingefær, pu’erh te, kumquat, citron, tørret tangerineskal, korianderfrø, sichuanpeber, gojibær og jasminblomst.
Mange af ingredienser finder man ofte i både den lokale madlavning og i de lokale cocktails i Hong Hong.

Hernö Distillery by winter. Photo by Michael Sperling.
Hernö Distillery by winter. Photo by Michael Sperling.
Jon Hillgren, Hernö Gin. Photo by Michael Sperling.
Jon Hillgren, Hernö Gin. Photo by Michael Sperling.

Hongkongsk gin made in Sweden

Bagetiketten af Fragrant Harbour Gin fortæller også, at ginnen faktisk er produceret af Hernö Gin i Sverige. Destilleriet ligger i den lille by Dala godt 450 kilometer nord for Stockholm. Det blev etableret af Jon Hillgren tilbage i 2012, og er siden da vokset til at være Sveriges største og mest succesrige gindestilleri, komplet med to destillatorer (på henholdsvis 250 liter og 1000 liter), en stødt voksende stab, og en lang række interessante ginner – heriblandt altså den hongkongske Fragrant Harbour Gin.

Derfor er Fragrant Harbour Gin også nedvandet med lokalt kildevand fra Hernö Gins egen brønd til en styrke på 43% vol.

Tasting notes

I næsen er Fragrant Harbour Gin domineret af let parfumeret jasminblomst, tørret citronskal, frisk fyrrenål og koriandercitrus.

I munden er Fragrant Harbour Gin frisk og tør. Smagen indledes af den parfumerede jasmin, der også dominerer ginnens duft. Herefter får man tydelig citrus, og et flot spil mellem enebærrenes friske fyrrenålenoter og korianderfrøenes krydrede citrusnoter, en velkendt duo fra Hernö Gin. Let krydrede pebernoter, frisk mandarin og let bitter kumquatskal, der lægger op til ginnens forholdsvis lange, blomstrede eftersmag.

Fragrant Harbour Gin

Fragrant Harbour Gin & Tonic

Fragrant Harbour Gins parfumerede jasmin og distinkte citrus er på alle måder et perfekt match med søde, spanske tonicvand som 1724 Tonic og Indi Tonic. Tonicvandenes frugftige noter af appelsin og mandarin spiller godt sammen med Fragrant Harbour Gins jasmin og kumquat- og mandarinnoter, samtidig med, at ginnens fyrrenål, krydrede citrusnoter og let prikkende peber står snor lige i drinken. Pynt med enten citronskive eller to halverede kumquats.

Fragrant Harbour Gin
Fragrant Harbour Gin. Photo by Michael Sperling.

Konklusion

Det er ikke usædvanligt, at destillerier producerer ginner for andre parallelt med produktionen af deres egne ginner. Det er dog ikke noget, Hernö Gin har gjort ret meget i tidligere. Men enebær/korianderfrø/blomst-trigonen kendt fra Hernö Gin, går flot igen i Fragrant Harbour Gin. Hvor det i Hernö Gin er mjødurt, er det jasmin i Fragrant Harbour Gin, der står flot frem i glasset. Det er en Jon Hillgren-specialitet med et eksotisk Hong Kong-twist, og det fungerer virkelig godt.

Det er klart, at en Hong Kong-gin, der rent faktisk er produceret i Hong Kong, kunne være spændende. Men når det nu endelig skal være, kan jeg ikke komme i tanke om en mere kompetent fortolker af Hong Kongs mange duft- og smagsindtryk end Hernö Gin.

Jeg har selv haft fornøjelsen af Hong Kongs grønne oaser, der mest af alt minder om store, velholdte botaniske haver, fyldt med utallige blomster i alle tænkelig farver. Inspirationskilden til Fragrant Harbour Gin er oplagt som afsæt til en storbygin, og hvorfor den lokale ginproduktion endnu ikke har fået fat i byen, er svært at svare på. Man skulle mene, at der er potentiale for mange lokale ginperler i Hong Kong. Og indtil det sker, har vi heldigvis Fragrant Harbour Gin, så vi kan drømme os tilbage til Hong Kongs grønne oaser midt i storbykaosset.

Hong Kong by night. Photo by Michael Sperling.
Hong Kong by night. Photo by Michael Sperling.

Der findes også en udgave af Fragrant Harbour Gin på hele 43,8% vol. kaldet Hong Kong Gin. Samme ti botanicals, samme producent, blot højere alkoholprocent.

Aarhus er Danmarks nye ginparadis

$
0
0

For nogen vil det være Moesgaard Museum. For andre vil det være Den Gamle By. For mig er det de mange ginoplevelser, der gør Aarhus til en af de Danmarks bedste rejsedestinationer.

Aarhus by Night. Photo by Michael Sperling
Aarhus by Night. Photo by Michael Sperling

Man skal ikke ret mange år tilbage i tiden, før en aften i Smilets By mest af alt bestod af shots og flad Ceres fra hanen på byens mange speed pour-barer. Men på relativ kort tid er Aarhus’ barscene blomstret op med gedigne cocktailbarer, flere dedikerede ginbarer, velassorterede ginforhandlere og ikke mindst byens ginstolthed, Njord Gin Distillery i Sydhavnen.

Njord Gin Distillery. Photo by Michael Sperling.
Njord Gin Distillery. Photo by Michael Sperling.

Njord Gin Distillery

Siden sommeren 2017 har aarhusianerne været velsignet med deres helt eget verdensklasses gindestilleri. Njord Gin Distillery ligger i en tidligere pumpestation på Kalkværksvej 2 i Sydhavnen. Udstyret med en spritny 220-liters Müller Brennereianlagen-destillator har Troels Præst Andersen og Lars Toke Graugaard taget springet fra at producere gin hos Brænderiet Enghaven i Randers, hvor de producerede gin frem til 2017, til at være herrer i eget hus.

Det spændende ved Njords mange ginner er ikke bare, at der er tale om fremragende gin, men at der faktisk er tale om produkter, som ofte finder inspiration i lokalområdet. Som man kan se på deres Instagram-profil er Troels Præst Andersen og Lars Toke Graugaard ofte ude og plukke ingredienser til deres ginproduktion på marker, parker, skove og strande i og omkring Aarhus.

Njord Gin Special Editions. Photo by Michael Sperling.
Njord Gin Special Editions. Photo by Michael Sperling.

Hvis du overvejer en tur til Aarhus, så husk at rådføre dig med Njord Gin Distillerys kommende begivenheder på deres Facebok-side.

The Bird and The Churchkey Aarhus. Photo by Michael Sperling.
The Bird and The Churchkey Aarhus. Photo by Michael Sperling.

Her skal du drikke gin

Indtil for ganske få år siden, skulle man til St. Pauls Apothek i Jægergårdsgade 76, når man var i humør til mere avancerede cocktails. Selvom St. Pauls Apothek stadig er et absolut must for enhver med hang til eminente cocktails (og især cocktails matchet med mad), så har folkene bag St. Pauls Apothek åbnet speakeasybaren Gedulgt i Fredensgade 41, lige ved Rutebilstationen. Her får man serveret både klassiske og moderne cocktails ved marmorbordene af byens nok mest detaljeorienterede bartendere.

I den anden ende af midtbyen finder man ginbaren Bar Plata, der i 2018 brød fri af CANblau og fik egne lokaler på Klostertorvet 5. Det er et ambitiøst projekt med servering af både cocktails og mad. Bar Plata stærkeste kort er det nøje udvalg af vidt forskellig gin. Der er virkelig noget for enhver smag.

På den modsatte side af Klostertorvet finder man ginbaren Two Socks. Her er der fokus på lækre og festlige Gin & Tonics lavet med nogle af de bedste ginbrands på markedet. Og her har bartenderen altid tid til en mere nørdet snak om gin. Har man forelsket sig i en af deres ginner fra kortet, er der mulighed for at købe en flaske med hjem.

Nyeste stjerne på Aarhus’ himmel er gin- og ølbaren The Bird and The Churchkey i Skolegade 23. Her kan du få kendte klassiske Gin & Tonics fra barens københavnske filialer som Mr. Henrik Hammer med Geranium Gin, Wanker GT med Gordon’s, og selvfølgelig den eminente cocktail Gin & Beer, hvor The Birds øl og gin-tema på smukkeste vis forenes.

Two Socks Aarhus. Photo by Michael Sperling.
Two Socks Aarhus. Photo by Michael Sperling.

Her skal du købe gin

Som ginnørd er et beøg i stormagasinet Sallings Gourmet & Vin-kælder i Søndergade et absolut must. I Sallings ginafdeling finder man både de lokale perler fra Nord- og Midtjylland, internationale must haves og ikke mindst særlige aftapninger lavet eksklusivt for Salling som Nordisk Brænderis Herman Gin (navngivet efter Sallings grundlægger Herman Salling) og Njord Distillerys Distilled Smiling Nature Gin. Det er et rent slaraffenland for en ginnørd. Og nu hvor du alligevel er i Salling, bør du virkelig tage op på taget af Salling, hvor du finder Salling Rooftop. Her kan du nyde mad og drinks på byens uden tvivl bedste tagterrasse.

Salling Rooftop. Photo by Michael Sperling.
Salling Rooftop. Photo by Michael Sperling.

Alt det man ikke kan finde hos Salling, kan man med stor sandsynlighed finde hos Vinspecialisten på Sønder Allé, hos Vinoble i Guldsmedegade eller Smagførst i Jægergårdsgade.

Herman Gin. Photo by Michael Sperling.
Herman Gin. Photo by Michael Sperling.

Her skal du spise (inden du drikker gin)

Med alle de cocktails i sigte har man brug for en solid bund i maven. Springer man maden over hos både St. Pauls Apothek og Bar Plata, kan man i stedet kaste sig ud i et mildest talt imponerende udbud af madboder hos Aarhus Street Food ved Rutebilstationen. Drinksene er ikke værd at skrive om, men det varierede udvalg af mad fra hele verden er en fornøjelse, og stemningen er helt i top.

Der er særligt ét sted, man altid bør besøge, når turen går til Aarhus: The Burger Shack i Frederiksgade. Det er uden tvivl den bedste måde at lægge an til en aften rundt på byens barer. Gå efter Double Shack Burger, og husk fritter, for himlens skyld!

aarhus-ginoplevelser
Aarhus Street Food. Photo by Michael Sperling.

God nøjelse i Smilets By – Danmarks nye ginparadis.

Four Pillars Ginsmagning

$
0
0

Four Pillars Gin Tasting in Copenhagen. Photo by Michael Sperling.
Four Pillars Gin Tasting in Copenhagen. Photo by Michael Sperling.

Lemon myrtle, wattleseed, strawberry gum og finger limes er blot nogle af de særprægede ingredienser, som australierne dagligt udsættes for i deres gin. Australsk gin er spækket med eksotiske og anderledes ingredienser, som bestemt ikke er hverdag i denne del af verden – og det er præcis det, der gør de australske ginner så spændende.

Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her.

Den 22. maj går vi helt tæt på Australiens mest succesrige gindestilleri, Four Pillars Distillery, der har gjort det til sit varemærke at benytte lokale australske ingredienser i deres ginner.

Aftenen byder på foredrag og smagning af Four Pillars fem ginner:

Der vil desuden være et lineup af Fever-Tree Tonics til at nyde sammen med al den dejlige, australske gin.

Ginsmagningen foregår på Carlsberg Byens luksushotel, Hotel Ottilia, Bryggernes Plads 7, den 22. maj 2019 kl. 18.30-20.00. Prisen er 195 kroner (inkl. moms) per person.

Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her.

Alle deltagere skal være fyldt 18 år ved arrangementets start. Købte billetter kan ikke byttes eller refunderes.

Four Pillars Gin Tasting in Copenhagen. Photo by Michael Sperling.
Four Pillars Gin Tasting in Copenhagen. Photo by Michael Sperling.

Negroni fylder 100 år

$
0
0

En af de helt store klassiske cocktails indenfor gin fylder 100 år her i 2019. Det drejer sig om den italienske cocktail Negroni, der har oprindelse i Firenze i 1919 hos den daværende Caffé Cassoni. Her bestilte Grev Camillo Negroni angivelig en Americano ”with a bit more kick” (citat fra Diffordsguides The Bartender’s Bible to Gin). Fosco Scarselli bag bardisken imødekom Camillo Negronis bestilling ved et tilføje gin til Americano’ens Vermouth Rosso og Campari. Samtidig udskiftede bartenderen Americano’ens sædvanlige citrongarnish ud med appelsin. Herefter bestilte Grev Camillo Negroni jævnligt sin nye yndlingscocktail med lige dele sød vermouth, Campari og gin, der langsomt men sikkert lokalt blev kendt som ‘En Negroni”.

Negroni. Photo by Michael Sperling.
Negroni. Photo by Michael Sperling.

Negroni er en mine go-to cocktails. På papiret er det en af de simpleste cocktails med lige dele af sød vermouth, Campari og gin. Men negroniens enkelthed er lige præcis det, der gør den så svær at mestre. Det hele ligger i detaljerne. Hvilken gin passer sammen med hvilken vermouth? Og hvordan tøjler man bedst Campariens enorme bitterhed? Det er nogle af de spørgsmål, som enhver bartender har stået med utallige gange.

LÆS OGSÅ: Den perfekte negroni

Selv er jeg ret vild med stærke ginner i en negroni. Enten af den kraftig og krydrede slags eller den stærke og alkoholrige slags. Det giver nemlig er ret godt modspil til den appelsinbitre Campari.

Blandt mine favoritginner til brug i en negroni finder man Martin Miller Westbourne Strength Gin på 45,2% vol., Geranium 55 på 55% vol., Four Pillars Rare Dry Gin på 41,8% vol., Four Pillars Spiced Negroni Gin på 43,8% vol., Barr Hill Reserve Tom Cat Gin på 43% vol., endelig Hernö Navy Strength Gin på 57% vol.

  • Ingredienser:
  • 3 cl Gin
  • 3 cl Sød vermouth
  • 3 cl Campari
    Appelsinskal

Fremgangsmåde:
Lige dele Campari, gin og vermouth omrøres forsigtigt i en shaker, og hældes efterfølgende i et afkølet glas med isterninger (så store isterninger som mulig). Vrid appelsinskallen let i overfladen af cocktailen, og garnér afslutningsvis med appelsinskallen.

 


herno-negroni-1Kom med til Negroni-smagning

I 26 er det Negroni Week og i den forbindelse gentager successen med vores Negroni-smagning fra efteråret 2018, men denne gang med nye og endnu vildere twists denne gang! Det finder sted den 27. juni 2019 på Kester Thomas.
Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her.

 

På urtejagt i Ådalen

$
0
0

Njord Gin Club er tilbage på årets Northside Festival. Og i år har de lavet en helt særlig Njord Northside Gin med ingredienser plukket i Ådalen, hvor festivalen afholdes den 6. – 8. juni.

I disse gyldne år for gin ser man flere og flere ginproducenter, som udvikler gin med et stærkt tilhørsforhold til lokalmiljøet. Mindst 41 af de nuværende 153 danske ginner på markedet benytter sig i større eller mindre grad af ingredienser, der forankrer ginnen til en bestemt lokation. Det gælder fx Isle of Møn Gin, hvor samtlige ingredienser til ginnen er plukket på Møn. Resultatet er en urtet og let krydret gin med enebær, strand-trehage, gråbynke, sødskærm og kridt fra Møns Klint blandt ginnens i alt elleve ingredienser.
Et andet eksempel er Njord Gin Distillery i Aarhus. Her har Lars Toke Graugaard og Troels Præst Andersen siden etableringen i 2014 arbejdet indgående med håndplukkede, lokale botanicals i arbejdet med udviklingen af deres ginner. Det har bragt dem til områder som Hejsager Strand i Sønderjylland efter birkesaft, til Hammershøj i Midtjylland efter havtorn, til Skjern Enge efter friske granskud og hæg, til Bornholm efter gul snerre, og hele vejen til Valencia i Spanien efter modne appelsiner til deres Njord Gin Sun & Citrus. Men mange af deres ingredienser finder de faktisk lokalt i Aarhus og omegn.

– Det er sjovt for os at benytte lokale ingredienser. Vi kan godt lide at komme ud i naturen og opdage nye sider og smage af det velkendte danske landskab, og give os selv nogle benspænd i form af naturtyper og lokationer. Og det giver sjove udfordringer, når vi udvikler gin. Og det giver gin med egen identitet, fortæller Troels Præst Andersen.

Njord Northside Gin Botanical Plukning. Photo by Michael Sperling.
Lars Toke Graugaard leder efter mjødurt mellem sivene. Photo by Michael Sperling.

Njord Gin var nogle af Danmarks første såkaldte ‘craft distillers’ med sans for lokal forankring inden for gin, da de lancerede deres første gin, Njord Gin Distilled Mother Nature, tilbage i 2014. I 2017 tog Troels Præst Andersen og Lars Toke Graugaard springet fra at producere gin hos Brænderiet Enghaven ved Randers til at stå på egne ben. Det nye Njord Gin Distillery ligger i en tidligere pumpestation i Sydhavnen i Aarhus. Udstyret med en spritny 220-liters Müller Brennereianlagen-destillator og et nysgerrigt og kyndigt team omkring sig, er der for alvor sat skub i udviklingen af nye lokale smage og sammensætninger.

LÆS OGSÅ: Se alle de danske ginner her.

I årevis har jeg talt med Troels og Lars Toke om at tage med ud og plukke ingredienser til deres ginproduktion. Og pludselig byder chancen sig. Troels og Lars Toke skal udvikle en gin til årets Northside Festival, som er tilsmagt med ingredienser plukket i Ådalen – det område i Aarhus, hvor Northside Festival afholdes hvert år.

Biolog og naturformidler fra Naturhistorisk Museum Lars Brøndum med dagens mission: plukning af vandmynte, mjødurt og brøndkarse. Photo by Michael Sperling.
Biolog og naturformidler fra Naturhistorisk Museum Lars Brøndum med dagens mission: plukning af vandmynte, mjødurt og brøndkarse. Photo by Michael Sperling.

Til udviklingen af Njord Northside Gin er valget faldet på tre urter, der skal forankre ginnen til Ådalen. Sammen med biolog og naturformidler fra Naturhistorisk Museum Lars Brøndum, går vi på jagt langs Aarhus Ås østlige udspring ved Brabrand Sø. Dagens mission lyder på en kurv fuld af henholdsvis vandmynte, mjødurt og brøndkarse.

– Når vi går i gang med udviklingen af en ny gin, hvor friske, lokale urter indgår i produktionen, tager vi udgangspunkt i det praktisk mulige på årstiden, fortæller Lars Toke i bilen på vej til dagens destination for plukkearbejdet, og fortsætter.

– Vi får en fornemmelse af hvor smagen af en gin skal bevæge sig hen, når vi har suget indtryk ind fra et bestemt område. Landskab, mennesker og dufte osv. er med at danne det samlede indtryk, når vi sammen bliver enige om, hvilken retning ginnen skal bevæge sig.

I arbejdet med Njord Northside Gin er det specifikt Ådalen og selve festivalen, som udgør den primære inspiration.

– For os er Northside Festival lig med sommer, musik og god stemning. Og det er lige præcis det, som vandmyntens friskhed er med til at bidrage med i ginnen. Man kan nærmest sige, at vandmynten spiller leadguitar i smagen, mjødurten spiller bas, mens brøndkarsen er mere tilbagetrukket sammen med de øvrige ingredienser som bl.a. udgøres af enebær, ingefær og klementin, samt en let bas-sødme fra et delvist birkesaft-dilluteret bygmalt-destillat, fortæller Troels.

Lars Toke Graugaard samler vandmynte ved Brabrand Sø. Photo by Michael Sperling.
Lars Toke Graugaard samler vandmynte ved Brabrand Sø. Photo by Michael Sperling.

For det utrænede øje består det let sumpede område ved Brabrand Sø fortrinsvis af græs, mudder og siv. Men som naturformidler Lars Brøndum hurtigt demonstrerer, skal man kun få centimeter ned under områdets visne sivbund for at finde de alle friske urter. Herfra går jagten på vandmynte og mjødurt noget nemmere. Overalt anes de små, grønne urter, der for blot en time siden var total ukendte for mig. I takt med at bunkerne med nyplukkede urter langsomt vokser i de medbragte fletkurve, fyldes luften omkring os med en nærmest spearmint-agtig duft fra vandmyntens saftige blade og stængler. I lige præcis det øjeblik er det svært at forestille sig et mere perfekt sted at befinde sig på denne solbeskinnede forårsdag.

LÆS OGSÅ: Aarhus er Danmarks nye ginparadis.

For en byboer som mig, er det ret slående, hvor mange lækre råvarer man faktisk kan finde lige rundt om hjørnet. Ådalen og Aarhus Å ligger ikke mange minutters cykeltur fra Aarhus Midtby. Alligevel er der masser af brugbare urter at finde. Til ginproduktion såvel som til madlavning. Mulighederne synes uendelig, når man ubesværet samler ingredienser i det fri.

Naturformidler Lars Brøndum har dog særligt et godt råd, som alle bør huske på.

– Man skal holde sig fra at plukke urter langs stisystemerne. For her er urterne nemlig gødet af de lokale hunde.

Plukkeholdet leder efter vandmynte. Photo by Michael Sperling.
Plukkeholdet leder efter vandmynte. Photo by Michael Sperling.

Man kan rolig sige, at vi har haft heldet med os. Forårssolen har smilet til os hele dagen, og både vandmynten og mjødurten har vist sig i massevis. Men anderledes forholder det sig med brøndkarsen. Det lader ikke til, at brøndkarsen er til at finde i netop det område, vi befinder os i. Naturformidler Lars Brøndum lader sig dog ikke slå ud. Og man får hurtigt en fornemmelse af, at selvom vi måtte kigge langt efter brøndkarse denne dag, så er der jo ikke andet for, end at vi må forsøge os med et andet sted en anden dag. Sådan er det med naturen. For Troels Præst Andersen og Lars Toke Graugaard er der intet nyt i at misse en af de ønskede ingredienser. Tydeligvis ikke.

– Vi finder det næste gang, siger Troels. Brøndkarsen findes derude et sted.

 

Plukkeholdet leder efter vandmynte. Photo by Michael Sperling. Lars Toke Graugaard leder efter mjødurt mellem sivene. Photo by Michael Sperling. Biolog og naturformidler fra Naturhistorisk Museum Lars Brøndum. Photo by Michael Sperling. Njord Northside Gin Botanical Plukning. Photo by Michael Sperling. Praktikant hos Njord Gin Distillery, Lynge, har sin plukkedebut i Ådalen ved Aarhus. Photo by Michael Sperling. Lars Toke Graugaard og Troels Præst Andersen dokumenterer plukkearbejdet i Ådalen. Photo by Michael Sperling. Mjødurt. Photo by Michael Sperling. Lars Toke Graugaard samler vandmynte ved Brabrand Sø. Photo by Michael Sperling. Praktikant hos Njord Gin Distillery, Lynge, har sin plukkedebut i Ådalen ved Aarhus. Photo by Michael Sperling. Dagens høst af mjødurt. Photo by Michael Sperling. Mjødurt. Photo by Michael Sperling.

Du kan smage det endelige resultat, Njord Northside Gin, i Njord Gin Club i Northside Festivalens Food Court-området for enden af bakken mellem Green og Blue Stage. I år er Njord Gin Club dobbelt så stor som de tidligere år. Og som noget nyt byder baren også på fadlagerede cocktails  kombineret med ginclubbens traditionsrige festivalhygge.

Anmeldelse: Archie Rose Distiller’s Strength Gin

$
0
0

Det Sydney-baserede destilleri Archie Rose Distilling Company har meget godt at byde på. Og vover man sig ud i deres Archie Rose Distiller’s Strength Gin på hele 52,4% vol., glemmer man alt om Operahuset og bliver siddende i baren. That’s a promise.

Selvom langt det meste gin i Australien bliver produceret omkring Melbourne i den sydligste del af landet, bliver der faktisk også produceret gin i landets største by, Sydney.
I Rosebery-bydelen i det sydlige Sydney, godt 8 kilometer fra Hyde Park i centrum, klemt inde mellem et større villakvarter og et mindre industrikvarter, finder man en lille kreativt karré med eksotiske restauranter, kafferisteri, bryggeri og, ja, destilleriet Archie Rose Distilling Company, der blev etableret i juni 2013. Det er angiveligt det første nyåbnede destilleri i Sydney siden 1853 – altså i 160 år. Og det var især det faktum, der inspirerede grundlæggeren Will Edwards og hans folk til at etablere destilleriet i første omgang.

Archie Rose Distiller’s Strength Gin. Photo by Michael Sperling.I januar 2017 havde jeg fornøjelse af at besøge Archie Rose Distilling Company og få en rundvisning i destilleriets produktionslokaler og deres aldeles velassorterede cocktailbar. Her stiftede jeg bekendtskab med Archie Roses produkter, og særligt Archie Rose Distiller’s Strength Gin tog min opmærksomhed.

Archie Rose Distilling Company er først og fremmest et whiskydestilleri. Whisky er stort i Australien. Af netop den grund hentede Will Edwards destillatøren Joe Dinsmoor fra legendariske whiskypioner Lark Distillery på Tasmanien, der med Bill Lark i spidsen i 1992 gjorde det umulige og udfordrede og fik ophævet de strikse regler, som forhindrede small batch distilling i Australien. Nu var det tid til at bringe den lokale spiritusproduktion tilbage til Sydney.

Langt størstedelen af faciliteterne hos Archie Rose Distilling Company tilhører whiskyproduktionen. Det kræver en del plads at malte, mæske, gære, destillere og ikke mindst fadlagre whisky. Men i et lille hjørne bag en af de mange reoler med egetræsfade med whisky finder man en lille 100-liters tasmansk bygget destillator ved navn ‘Lil’ Wayne’. Men man skal ikke lade sig snyde af Lil’ Wayne’s beskedne udseende, for der er tale om et højt specialiseret apparat til produktion af gin.

Lil’ Wayne hos Archie Rose Distilling Company. Photo by Michael Sperling.
Lil’ Wayne hos Archie Rose Distilling Company. Photo by Michael Sperling.

Lil’ Wayne kan nemlig udføre hele tre forskellige destillationsmetoder på én gang: 1) Normal destillation, hvor ingredienserne hviler og efterfølgende opvarmes i den neutrale alkohol i destillatorens gryden, 2) Vapour infusion, hvor ingredienserne dampes gennem en kurv øverst i destillatorgryden, og 3) Cool vapour infusion, hvor ingredienserne dampes i destillatorens Lyne arm (lille boks lige inden kondensatoren). På den måde sikrer Joe Dinsmoor, at smag og aroma fra ginnens botanicals på maksimal vis ender i den færdige gin.

Ydermere destilleres alle ginnens botanicals separat. Til sidst bliver den endelige gin skabt ved at blende/blande de enkelte destillater sammen. Til Archie Rose’s oprindelige gin, Archie Rose Signature Dry Gin, indgår fjorten botanicals, som hver især er destilleret for sig, for til sidst at blive blandet sammen i nøje afmålte mængder. Det er en tidskrævende og lidt bøvlet proces, men det giver uanede muligheder, når det kommer til udvikling af nye ginner. Det kunne også være deres ArchieMite Buttered Toast Spirit – en spiritus inspireret af australiernes yndlingssmørepålæg Vegemite.

Archie Rose laver efterhånden mange limiterede og sæsonbetonede ginner. Destilleriets første gin, Archie Rose Signature Dry Gin, er en fandens solid London Dry Gin med et miks af traditionelle og lokale, australske botanicals som Blood Lime, Dorrigo Pepperleaf, Lemon Myrtle and River Mint. Men skal man helt op, hvor englene synger, skal man have fat i deres Archie Rose Distiller’s Strength Gin. Det er et vildt og imponerende bæst på hele 52,4% vol.

LÆS OGSÅ: Alt om min ginrejse rundt i Australien

Archie Rose Distiller’s Strength Gin er tilsmagt med 16 botanicals, bl.a. enebær, pærer, rosenblade, hyldeblomst, kvanrod, orrisrod og honning fra lokale bistader. Alle botanicals er destilleret hver for sig og til sidst sammenblandet til den endelige gin.

Til at fortynde ginnen ned til de 52,4% vol. anvendes lokalt vand fra Sydney, der bliver filtreret seks gange i gennem destilleriets egne vandrensere. For en dansker kan det umiddelbart lyde overflødigt at filtrere vand seks gange, men vandet i Sydney bliver kemisk renset, så for ikke at overføre klorlignende noter til ginnen, filtreres vandet grundigt fortynding.

Archie Rose Distiller’s Strength Gin. Photo by Michael Sperling.
Archie Rose Distiller’s Strength Gin. Photo by Michael Sperling.

Tasting notes

Med en alkoholprocent på 52,4 er der lagt op til en gin med masser af smag. Den er tæt pakket og kompleks som en velkomponeret gin bør være.

I næsen er Archie Rose Distiller’s Strength Gin domineret af en ordentlig dosis enebær, men duften byder også på både flot og frisk citrus, og behagelige og tydelige blomsternoter.

I munden rammer Archie Rose Distiller’s Strength Gin med et enebærbrag, der peaker sammen med alkoholburnen et par sekunder inde i smagen. Ret hurtigt åbnes op for ginnens tydelige citrus og blomsternoter. Noter af æbler, pærer og honning og en anelse rosennoter præger den relativt korte eftersmag.

Det er en ret frisk og sommerlig smagsprofil, der klæder den høje alkoholprocent. Et særlig fint touch er den flotte pæresødme kombineret med den friske citrus. Ligesom med en gin som engelske Dodd’s Gin (på 49,5% vol.) fra London er tilstedeværelsen af honning med til at milde den høje alkoholprocents påvirkning på smagen. Honningen gør en kæmpe forskel, så Archie Rose Distiller’s Strength Gin ikke føles helt så sprittet som en gin på 52,4% vol. kan være.

Archie Rose Distiller’s Strength Gin
Archie Rose Distiller’s Strength Gin & Tonic. Photo by Michael Sperling.

Archie Rose Distiller’s Strength Gin & Tonic

Det er bestemt ikke alle overproof ginner (gin på over 50% vol.), der er lige så velegnede til Gin & Tonics som Archie Rose Distiller’s Strength Gin. Ginnens fremtrædende enebær, blomster, sødmefulde pære og friske citrus skriger jo på sommerlige og læskende drinks på terrassen.

For mig er der især et match, der overgår alle andre kombinationer: Archie Rose Distiller’s Strength Gin blandet med Fever-Tree Indian Tonic og pyntet med et par både af let overmodne conference pære og en citronbåd. Grundet ginnens høje alkoholprocent, blander man en anelse mere tonicvand i end ved en gin på 42% vol. eller 44% vol. Men ikke meget mere, blot en anelse mere tonicvand.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af australske Four Pillars Bloody Shiraz Gin

Archie Rose Distiller’s Strength Gin fungerer også fremragende sammen med Erasmus Bond Classic Tonic, Thomas Henry Tonic og den australske Capi Tonic. Pynt med fx citronskive, citronskal, limeskive, pærer eller citrongræs.

Archie Rose Distiller’s Strength Gin. Photo by Michael Sperling.
Archie Rose Distiller’s Strength Gin. Photo by Michael Sperling.

Konklusion

I løbet af min to måneders rundrejse i Australien fik jeg smagt ret meget lokal gin. Men mødet med Archie Rose Distiller’s Strength Gin under mit besøg hos Archie Rose Distilling Company i Sydney-bydelen Rosebery var en af de smagsmæssige højdepunkter på turen. Jeg smagte en del af Archie Roses produkter, men det var Distiller’s Strength Gin, jeg ikke kunne slippe igen. Og netop derfor endte jeg med at købe en flaske med hjem.

Archie Rose Distiller’s Strength Gin er trods sine imponerende 52,4% vol. en sommerlig og frisk gin med fremtrædende enebær, friske citrus- og blomsternoter, pæresødme og en genial brug af lokal honning, som mildner den høje alkoholprocents påvirkning på smagen.

Kommer du forbi Sydney, bør du svinge forbi bydelen Rosebery og Archie Rose Distilling Company. Der er jævnligt rundvisninger, smagninger og cocktailevents på selve destilleriet. Og hvis ikke for andet, så for at smage Archie Rose Distiller’s Strength Gin i destilleriets bar.

Anmeldelse: Kongsgaard Dark Gin

$
0
0

Annonce: Flasken til denne anmeldelse har jeg modtaget af importør og distributør Collection Spirits – men synspunkter, research og fotos nedenfor er mine egne.

Efter hele 18 måneder i et cognacfad er Kongsgaard Dark Gin nu klar til at se dagens lys. Resultatet er en intensiv, cremet og mørk fadlagret gin med stort fadpræg, sødmefuld vanilje og en enorm kompleksitet – og i centrum af det hele finder man de danske Guldborg-æbler, vi længe har beundret den oprindelige Kongsgaard Raw Gin for.

Kongsgaard Dark Gin. Photo by Michael Sperling.
Kongsgaard Dark Gin. Photo by Michael Sperling.

I 1600- og 1700-tallet var træfade den mest belejlige måde at opbevare og transportere større mængder af væske på. Dengang var fadlagring en nødvendighed. Sidenhen har producenter af bl.a. øl, vin, rom, whisky og cognac forfinet og udviklet kunsten at fadlagre alkoholiske drikke i træfade. De erfaringer trækker nutidens ginproducenter i høj grad på, når de kaster sig ud i fadlagring af gin.

Flere anerkendte ginproducenter har gennem de seneste par år introduceret fadlagrede udgaver af deres ginner. Fælles for dem alle er, at der bliver tænkt meget over lagringsprocessen i forhold til træsort, klima, forkulningsgrad, fadenes størrelse og lagringsperiode. Der er nemlig mange detaljer at være opmærksom på, når det kommer til fadlagring af gin. Måske vigtigst af alt, når det kommer til fadlagring af gin, er, at ginnens vigtige enebærnoter ikke overdøves af noter fra fadene. For hvis den fadlagrede gin ikke længere er domineret af enebær, er der teknisk set ikke længere tale om gin.

LÆS OGSÅ: Min anmeldelse af Kongsgaard Raw Gin

Et af de nyeste skud på stammen indenfor fadlagret gin er Kongsgaard Dark Gin, der i al sin enkelthed er en fadlagret udgave af Kongsgaard Raw Gin. Men når det kommer til fadlagring, er intet så enkelt, som man umiddelbart skulle tro.

Kongsgaard Dark Gin startede sit liv som Kongsgaard Raw Gin, vintage 2016 (første vintage af Kongsgaard Raw Gin). Ginnen er tilsmagt med elleve botanicals, der udover de danske Guldborg-æbler også inkluderer bulgarsk enebær, friske citroner, ingefær, forkullet egetræ, harpiks, kanel, korianderfrø, galangarod, lakridsrod og jordmandler.

Kongsgaard Dark Gin
Kongsgaard Dark Gin. Photo by Michael Sperling.

Selve produktionen foregår hos Audemus Spirits i Cognac i Frankrig på en 800-liter stor Charentais-destillator over åben ild. Her destilleres den neutrale alkoholbase på 96,3% vol. over flere omgange. Alkoholbasen er lavet på fransk vinterhvede fra Picardy i det nordlige Frankrig. Denne særlige hvedesort har en anelse anis i smagen og en stråstruktur, der er yderst velegnet til destillation.
Hvedebasen fortyndes langsomt med vand fra Gensac-kilden i Grand Champagne i Cognac. Den legendariske kilde er elsket for sit særligt mineralholdige vand pga. kalksten i undergrunden. Det giver alkoholen en fløjlsblød tekstur, som udgør det perfekte fundament til at opbygge ginnens komplekse smagsnoter, og gør den ideel til fadlagring.

Kongsgaard Dark Gin
Kongsgaard Dark Gin. Photo by Michael Sperling.

Cognac i hjertet

Når man som Søren og Bettina Kongsgaard producerer Kongsgaard Gin i Cognac, kan man næppe undgå at bliver inspireret af den enorme ekspertise indenfor fadlagring, området er så kendt for. Med både forkullet egetræ, harpiks og selvfølgelig æbler som en del af ingredienslisten i Kongsgaard Raw Gin er fadlagring faktisk en oplagt vej at gå ned ad. Det er svært at se for sig, at det kan blive andet end fremragende.

– For os var målet at fremhæve udvalgte noter i ginnen, og få det i balance og harmoni med træets påvirkning. Nøglen til dette lå på lager, i kælderen lige under vores kedel, fortæller Søren Kongsgaard.

LÆS OGSÅ: Fadlagret gin er populært som aldrig før

Og med det, mener Søren selvfølgelig i destilleriets enorme kælder, hvor alle fadene med cognac opbevares.
Cognac lagres traditionelt på egetræ fra enten Limousin eller Tronqais. Limousin er naturligt egetræ og Tronqais er plantage egetræ. Til Kongsgaard Dark Gin faldt valget på Limousin af en helt særlig grund:

– De cognacfade vi har valgt at bruge, tilføjer som ethvert fad helt unikke karakteristiske noter til ginnen, men en del af hemmeligheden gemmer sig i træsorten. Det franske Limousin egetræ, har en fantastisk evne til over tid at udvikle fede, cremede vanilje noter, samt uimodståelige bløde tanniner der går i samspil med vores citrusnoter, siger Søren Kongsgaard og fortsætter:

– Til slut er tid selvsagt en kæmpe faktor, vi har måske gjort det lidt sværere for os selv, ved at bruge netop disse fade, men det er smukt at følge hvordan to vintre og helt forskellige somre, får fadet til at trække vejret og give tifoldigt igen.

Hele 18 måneder endte ginnen med at ligge i de tidligere cognacfade. I ginverdenen er det usædvanlig lang tid. Størstedelen af de fadlagrede ginner på markedet har kun ligget mellem fire og seks måneder på fad. Ved længere lagringstid risikerer man, at noterne fra fadene (både fra fadenes historik, som i dette tilfælde er cognac, og noter fra selve træet) overdøver ginnens vigtige enebærnoter. Og så er der ikke længere tale om gin.

Kongsgaard Dark Gin. Photo by Michael Sperling.
Kongsgaard Dark Gin. Photo by Michael Sperling.

Tasting notes

Den oprindelige Kongsgaard Raw Gins er blød og rund, med let krydrede noter af enebær, kanel og korianderfrø, efterfulgt at frisk citrus og sprødt æble. Men de 18 måneder i et cognacfad har så sandelig sat sit præg på ginnen.

Duften af Kongsgaard Dark Gin er stærkt præget af fadlagringen. Den øjeblikkelige indskydelse er cognac. Men inde bag de dominerende noter af træ og cognac finder man faktisk en del noter fra ginnens æbler. En mild men umiskendelige duft af æbler.

LÆS OGSÅ: Ni gode æbleginner til dit barskab

I munden fylder cognac-noterne fra fadene lige så meget som i næsen. Men flere karakteristika fra den oprindelige gin skinner igennem de mørke og dybe cognacnoter. Mest tydelig er ginnens æblenoter, der i et splitsekund giver associationer til en anden af Frankrigs fadlagrede kæmper, den fadlagrede æblebrændevin Calvados fra Normandiet. Æblepræget giver Kongsgaard Dark Gin en sødmefuld afrunding, der spiller flot sammen med den cremede vanilje fra egetræet.
Henimod eftersmagen kommer våde trænoter og citrus til syne sammen med en anelse kanel og varme fra ingefæren. Og først til allersidst får man et glimt af en mørk og våd fyrrenål fra enebærrene.

Kongsgaard Dark Gin
Kongsgaard Dark Gin. Photo by Michael Sperling.

Kongsgaard Dark Gin i cocktails

Lad os få det af vejen med det samme. Kongsgaard Dark Gin er ikke en gin, man bør anvende i Gin & Tonics. Fadpræget er ganske enkelt for tydeligt til, at ginnen fungerer godt sammen med tonicvand. Nej, Kongsgaard Dark Gin er en spiritus, som man skal gå til, som var det en cognac eller calvados. Drik den efter maden til kaffen. Drik den let afkølet til en god Arnold-film. Nyd den på terrassen med en enkelt isterning i. Når alt det er overstået, er du klar til at kaste dig ud i Kongsgaard Dark Gins sande kald: cocktailen Martinez.

  • 4,5 cl Kongsgaard Dark Gin
  • 4,5 cl. Dolin Rouge Vermouth
  • 0,7 cl. Luxardo Maraschino Liqueur
  • 2 dashes Angostura orangebitter
  • Pynt med en appelsinskal (the orange twist)

Fremgangsmåde

Omrør gin, vermouth, Luxardo og orangebitter grundigt i en kande sammen med masser af isterninger. Når væsken er kold sigter du indholdet ned i et afkølet coupeglas. Pynt med appelsinskal som vrides let over glasset, så skallens aromatiske olier rammer cocktailens overflade.

Resultatet er en meget kompleks martinez med stor sødme, fyldige fadnoter, appelsin og flot æblekrop.

Kongsgaard Dark Gin. Photo by Michael Sperling.
Kongsgaard Dark Gin. Photo by Michael Sperling.

Konklusion

Den kompleksitet og intensitet et fad kan tilføre en gin er altid en fornøjelse. Det er med dirrende spænding, man åbner en fadlagret gin for første gang, for man ved aldrig, i hvilket omfang fadet har præget ginnen.

Med Kongsgaard Dark Gin har det tidligere cognacfad fremhævet de fremtrædende æblenoter i Kongsgaard Raw Gin. De sødmefulde æbler klæder i den grad de mørke cognacnoter, egetræets cremede vaniljesødme og let friske citrus. Der sker meget i glasset fra start til slut, hvor man ved hver en tår kommer længere og længere ned i cognacfadets mørke. Kongsgaard Dark Gin er stor smagsoplevelse og et studie ud i fadlagringens ædle kunst.

Kongsgaard Dark Gin. Photo by Michael Sperling.
Kongsgaard Dark Gin. Photo by Michael Sperling.

For mig er Kongsgaard Dark Gin nok mere en krydsning mellem en cognac og en calvados end en egentlig gin. De 18 måneder ginnen lå i cognacfadet sat et stort præg på smag og duft, så man med rette kan stille spørgsmålstegn ved enebærrenes  fremtrædende tilstedeværelse. Men det ændrer ikke på min fascination af Kongsgaard Dark Gin. Den taler til min kærlighed til æbler, til Frankrig, til calvados og til min respekt for håndværket bag fadlagring – alt i mens den udfordrer min passion for gin.

Peruviansk gin- og cocktail event

$
0
0

Nuance, huacatay, sacha inchi og camu-camu. Det er blot nogle af de særprægede botanicals, man benytter, når man som sydamerikanske gindestillatør kaster sig ud i produktionen af lokal gin.
Den sydamerikanske ginscene er for alvor begyndt at røre på, og i lande som Brasilien, Argentina, Chile og Peru er lokale ginner tilsmagt med sydamerikanske ingredienser ved at få godt fat. Det er spændende, eksotisk og meget anderledes end europæisk gin.

Den 15. august afholder vi et sydamerikansk gin- og cocktailarrangement på Kester Thomas i København. Vi får besøg af importør og distributør Taste of Perú, der med sin peruvianske baggrund giver os en introduktion til den sydamerikanske ginscene og  landets eksotiske mad og spirituskultur.

Til arrangementet smager vi nærmere på The Inca Distillerys to ginner GIN’CA og Amazonian Gin, der er inspireret af henholdsvis Andesbjergene og Amazonas tropiske regnskov – både som neat og fortolket i cocktails. Alt sammen ledsaget af peruvianske snacks kreeret specielt til lejligheden.

Arrangementet foregår, torsdag den 15. august 2019 kl. 19.00 hos Kester Thomas Studiestræde 9, 1455 København. Prisen er 275 kroner per person.

Billetter kan købes via Place2book her.

Alle deltagere skal være fyldt 18 år ved arrangementets start. Købte billetter kan ikke byttes eller refunderes.

Viewing all 259 articles
Browse latest View live