Quantcast
Channel: En Verden af Gin
Viewing all articles
Browse latest Browse all 259

Fire højdepunkter fra Copenhagen Gin Fest 2025

$
0
0

En Verden af Gin var på pletten, da Copenhagen Gin Fest endnu engang diskede op med alverdens ginner i den danske hovedstad.

Siden 2017 har Copenhagen Gin Fest holdt ginfanen højt med en årlig ginfestival. Dette år foregik festivalen i Tap 1 ved Kløvermarken den 21. og 22. februar. Programmet var spækket med nyheder, asiatiske særheder og svensk dominans – og som noget nyt bød festivalen ikke bare på gin, men også vermouth, tonicvand, rom, whisky og meget mere.

Her er mine højdepunkter fra året Copenhagen Gin Fest:

Etsu Pacific Ocean Water Gin: Der er stadig godt gang i den internationale ginscene med især de asiatiske lande som frontløbere med mange, nyetablerede lokale producenter og et unikt særpræg. Tydeligst står Japan, der med Nikka Coffey Gin, Roku Gin og Ki No Bi Gin, har gjort et uforglemmeligt indtryk på verdens ginnydere. 

I det nordlige Japan, på øen Hokkaido, har Etsu Gin taget udfordringen op og produceret et stadigt voksende udvalg af ginner med tydelige japanske noter af citrus og blomster, med fx yuzu, kirsebærblomst, appelsin og teblade, og altid med en mild og sødlig enebær i mikset.

På årets Copenhagen Gin Fest havde de taget deres Etsu Pacific Ocean Water Gin med til festen. Ginnen har været på markedet i nogle år, men den var ny for mig. Den er tilsmagt med enebær, yuzu, korianderfrø, appelsin, kvanrod og lakridsrod, hvilket er ret almindelige ingredienser for japanske ginner. Men efter destillationen fortyndes gindestillatet med et miks af kildevand fra de nærliggende bjerge og saltvand taget fra 200 meters dybde i Stillehavet ud for Hokkaidos kyst. Hvorfor lige fra 200 meters dybde, spørger du? Det skulle eftersigende være den reneste dybde at tage havvand fra, fortalte de mig.

Ligesom med den australske The Broadside fra The West Winds Gin og svenske Kyflinge Saltimporten Navy Gin sætter saltvandet et enormt præg på smagen. Saltet intensiverer smagsnoterne og i Etsu Pacific Ocean Water Gin fremhæves især de fede enebærnoter, men der er også en hel del citrus og rødder at finde. 

Etsu Pacific Ocean Water Gin er magisk i en martini i forholdet 6:1 og ret vild i en negroni. 

Skrea Backe Ocean Strength Gin: Lige mellem Helsingborg og Göteborg på den svenske østkyst viser Skrea Backe Destilleri hvorfor den svenske ginscene er det mest livlige ginmarked i Europa i øjeblikket. Siden Hernö Gins debut i 2012 er svensk gin stille og roligt modnet år efter år. En lang række små destillerier er dukket op overalt i Sverige og i disse år er det især det sydlige Sverige, på vest- og sydkysten, det sker. Wet City Gin i Göteborg, Kyflinge Gin i Malmø og Barsebäcks Bränneri i Barsebäck for bare at nævne et par stykker.

Skrea Backe Destilleri blev etableret af fire madglade venner i 2020. Netop derfor ligger det lille destilleri i forbindelse med en restaurant ved navn Skrea Matbruk i Falkenberg.

Skrea Backe Destilleri holder generelt et ret højt niveau, men det var deres Skrea Backe Ocean Strength Gin, jeg ikke kunne forlade Copenhagen Gin Fest uden. Den er 57% vol., som en navy strength gin skal og bør være, men det er kombinationen af enebær, hypen, citrus og de to pebersorter Tellicherry sort peber (fra Indien) og Timut peber (fra Nepal), der skaber magien.

Skrea Backe Ocean Strength Gin er stærk, varm og massivt krydret og vil kunne skære gennem selv den mest potente cocktail. En potentiel arvtager fra Four Pillars Rare Dry Gin som min go-to gin til negroni. JA, så god er den faktisk!

Skrea Barrel Aged Caribbean Oak Gin: Fadlagret gin er en populær ting i Sverige. Størstedelen af de svenske destillerier jeg kender til, producerer en fadlagret gin, og mange af dem er faktisk ret gode. 

Skrea Backe Destilleri frigav i januar 2025 den anden udgave i deres fadlagrede gin-serie, Barrel Aged Series, kaldet Skrea Barrel Aged Caribbean Oak Gin. Ginnen er en videreudvikling af den førnævnte Skrea Backe Ocean Strength Gin på 57% vol, der har hvilet i to år i et 250 liter egetræsfad, som tidligere har huset carribisk rom i ti år. Efter fadlagringen blev ginnen infuseret med friskplukkede multebær i to uger for derefter at blive fortyndet til sin endelige styrke på 45% vol. 

Skrea Barrel Aged Caribbean Oak Gin er utrolig kompleks og frugtig. Ens hjerne er i den grad på overarbejde fra start til slut. Smagsløgene bombarderes med noter fra den krydrede gin, de tydelige rom- og fadnoter, men også den ret saftige bærsmag fra multebærene. 

Jeg måtte desværre begrænse mig, og valgte ikke at købe en Skrea Barrel Aged Caribbean Oak Gin med hjem. Det har jeg i den grad fortrudt. Det kommende år kommer jeg til at kigge længselsfuldt efter en flaske i alle Systembolagets butikker, jeg kommer fobi. Og så glæder jeg mig til at se, hvad Skrea Backe Destilleri finder på til den tredje fadlagrede gin i deres Barrel Aged Series til næste år.

Mic Drop Apple Dry Gin: Godt 300 kilometer nord for Stockholm finder man Sveriges tredjestørste destilleri, Tevsjö Mill & Distillery. I spiritusbranchen er Tevsjö mest kendt som producent og leverandør af neutral industrispiritus til en stor del af Sveriges små producenter af gin, whisky, akvavit og snaps. Men Tevsjö producerer også sine egne produkter, typisk i samarbejde med forskellige brandowners, som denne Mic Drop ginserie er et eksempel på.

Det er ingen hemmelighed, at jeg er ret vild med brugen af æbler i gin. Så selvfølgelig faldt jeg med det samme for Mic Drop Apple Dry Gin under årets Copenhagen Gin Fest. Ginnen er lavet på en egenproduceret neutral alkohol fra svensk efterårshvede og tilsmagt med ti ingredienser, der udover enebær bl.a. også tæller ingefær, kanel, appelsinskal, sort peber, mandler og selvfølgelig æbler.

Mic Drop Apple Dry Gin er domineret af æblerne i både duft og smag. Ginnen er frisk og sprød med et let syrlighed fra æblerne og mild og krydret varme fra især ingefæren. Den er super, super god i en Gin & Tonic, men jeg skal helt klart lave mig en French 75 med denne gin meget snart.

Honorable mentions

Jeg fik smagt det meste og snakket med de fleste på årets festival, men jeg kunne ikke tage alt, hvad jeg kunne lide med hjem. Desværre. Derfor vil jeg afslutningsvis lige nævne et par meget imponerende ginner, som jeg hverken fik med hjem eller taget billeder af.

Jeg var meget imponeret af den sydsvenske Barsebäck Dry Gin. Deres Navy er ret god, men det er med Barsebäck Dry Gin, hvor folkene bag virkelig har ramt noget. 

En ret interessant gin er den japanskinspirerede tyske gin Yoshi Nama Gin. Særligt deres Little Tokyo Dry Gin var meget anderledes i sit smagsdesign. 

Hold øje med dem derude.

Tak til Copenhagen Gin Fest for endnu et formidable ginarrangement!

Skrea Backe Destilleri på Copehagen Gin Fest 2025.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 259

Trending Articles


Grand galla med gull og glitter


Psykiater Tonny Westergaard


Jav Uncensored - Tokyo-Hot n1002 Miyu Kitagawa


Moriya Suwako (Touhou)


BRODERET KLOKKESTRENG MED ORDSPROG 14 X 135 CM.


Naruto Shippuden Episode 471 Subtitle Indonesia


Fin gl. teske i sølv - 2 tårnet - stemplet


Kaffefilterholder fra Knabstrup


Anders Agger i Herstedvester


Onkel Joakims Lykkemønt *3 stk* *** Perfekt Stand ***


Sælges: Coral Beta/Flat (Højttaler-enheder)


Starwars landspeeder 7110


NMB48 – Durian Shounen (Dance Version) [2015.07.15]


Le bonheur | question de l'autre


Scope.dk som agent?


Akemi Homura & Kaname Madoka (Puella Magi Madoka Magica)


Tidemands taffel-marmelade julen1934+julen 1937+julen 1938.


Re: KZUBR MIG/MMA 300 zamena tranzistora


Analyse 0 mundtlig eksamen


DIY - Hæklet bil og flyvemaskine