Quantcast
Channel: En Verden af Gin
Viewing all articles
Browse latest Browse all 259

Den bedste gin til under 300 kroner

$
0
0

Ginnen har de seneste år haft et usædvanligt flot comeback. Det har givet os mange interessante og nyskabende ginner. Men med den store efterspørgsel på gin er priserne desværre også skudt i vejret. Det er slet ikke ualmindeligt, at nyankomne ginner bliver introduceret til 400 kroner og opefter per flaske. Og vi har tilmed set flere nye ginner, der rammer hylderne med en pris på 700 kroner flasken – hvilket var helt utænkeligt for bare fem år siden.

Heldigvis er det stadig muligt at find god gin i den lidt billige ende af skalaen. Jeg har fundet seks fremragende ginner frem, hvor du får rigtig meget for dine hårdt tjente penge. En form for ‘Best Value for Your Money’-artikel om gin.

Geranium Gin. Photo by Michael Sperling, En Verden af Gin.Geranium Gin: Den gode Henrik Hammer gjorde klogt i at præsentere sin første gin, Geranium Gin, tilbage i 2009 – et par år inden gininfernoet for alvor fik fat. Her seks år efter lanceringen er Geranium Gin med rette fast inventar i mange barer og danske hjem.
Selvom Geranium Gin er ejet af en dansker, er der altså tale om en vaskeægte engelsk gin. Ginnen er nemlig produceret hos Langley Distillery i Birmingham, England. Bortset for ginnens karakteristiske geraniumblade, som plukkes hos et gartneri ved Hedehusene, er der udelukkende anvendt traditionelle gin botanicals. Ti i alt: enebær, geranium, korianderfrø, citronskal, appelsinskal, lakridsrod, cassiabark, kvanrod, orrisrod. Det tiende og sidste botanical er hemmeligholdt.

Geranium Gin er utrolig godt balanceret med den fremtrædende og krydrede enebær på den ene side, og den friske citrus og tydelige blomstrede smag på den anden side. Og denne smagsprofil gør den ganske alsidig i forhold til både komplicerede cocktails og mere simple drinks som den klassiske Gin & Tonic.

Geranium Gin er set til 269 hos Juuls Vin & Spiritus.

Martin Miller's Gin. Photo by Michael Sperling, En Verden af Gin.Martin Miller’s Gin: Som en af de første ginner i den moderne gins renæssance, formåede den britiske Martin Miller’s Gin at nytænke den klassiske, enebærsmagende spiritus, da den blev lanceret tilbage i 1999. Det var en af de første ginner, der eksperimenterede med produktionsmetoden ved at sende det færdige ginkoncentrat hele vejen til Island for at blive blandet med det usædvanligt rene og bløde islandske kildevand.
Og så var det faktisk også Martin Miller’s Gin, der var først med ideen om at blande agurkeessens i ginnen. Flere år før den skotske Hendrick’s Gin fik samme idé. Hendrick’s Gin har bare været meget bedre til at fortælle folk om det.

Martin Miller’s Gin bliver ligesom Geranium Gin produceret af Langley Distillery i Birmingham, England. Ginnen indeholder ni botanicals (plus agurkeessensen), der destilleres af to omgange. Første destillation indeholder jord- og krydderelementer, der tæller enebær, korianderfrø, kvanrod, lakridsrod, cassiabark, florentine orrisrod og en lille smule limeskal. Anden destillation indeholder citrus-elementerne: bitter appelsinskal, citronskal og limeskal. Alle sammen klassiske ingredienser der ofte optræder i gin.

Tilsammen giver de ni botanicals, agurkeessensen, det exceptionelle islandske vand og selvfølgelig også Martin Millers britiske charme en ufattelig blød gin med masser af tydelig med afdæmpet enebær, fremtrædende appelsin og sødme. Og så kan man faktisk godt fornemme agurken hen mod eftersmagen.

Martin Miller’s Gin er set til 250 kroner hos Mixmeister.dk.

Bulldog Gin. Photo by Michael Sperling, En Verden af Gin.Bulldog Gin: Nogen siger, at Bulldog Gin er en hyldest til den store britiske bulldog, Sir Winston Churchill. Andre siger, at ginnen er opkaldt efter den kinesiske kalenders Hundens år (29. januar 2006 – 17. februar 2007), hvor ginnen blev lanceret. Jeg siger, at Bulldog Gin med sin milde smagsprofil er den perfekte introduktionsgin til alle tilbageværende ginskeptikere.

Den amerikanskejede Bulldog Gin produceres faktisk af G&J Distillers’ erfarne folk hos Warrington Distillery i England, der har destilleret gin siden 1760.
Den lette og friske gin er lavet med hele tolv botanicals, der tæller enebær, korianderfrø, kvanrod, lakridsrod, orrisrod, lavendel, kassiabark, mandler, citronskal, lotusblade, hvid birkes og dragon eye (også kendt under navnet Longan).
Enebærsmagen er nedtonet men tilstedeværende, og der er i stedet blevet plads til noter af lakridsrod, lavendel med en anelse citrusvarme fra korianderfrøene.

Hvis du får muligheden, skal du gå efter den noget mere potente Bulldog Gin – Extra Bold, der med sine 47% vol er lige præcis syv procentpoint sjovere at lege med.

Bulldog Gin koster i omegnen af 130-150 kroner per flaske i supermarkeder som Føtex og Meny. Bulldog Gin – Extra Bold er dog noget dyrere.

Whitley Neill Gin. Photo by Michael Sperling, En Verden af Gin.Whitley Neill Gin: Da Johnny Neill lancerede Whitley Neill Gin tilbage i 2005, var det den første kommercielle gin, der udforskede det afrikanske kontinent for unikke smagsnoter. Johnny Neill er efterfølger af destillerifamilien Greenall Whitley, der har produceret gin siden 1760’erne. Heldigvis var Johnny Neill mere interesseret i at lave en mere utraditionel gin, og inspirationen fik han fra konens sydafrikanske baggrund.

Den afrikanske inspiration kommer især til udtryk i valget af botanicals. Sammen med de syv traditionelle gin botanicals som enebær, korianderfrø, citronskal, appelsinskal, cassiabark, kvanrod og orrisrod, anvender Whitley Neill også ananaskirsebær og baobabfrugt – begge stammer fra det afrikanske kontinent.
Med de noget grænsesøgende ginner vi har set de seneste par år, kan brugen af ananaskirsebær og baobabfrugt måske virke en smule banalt. Men Whitley Neill Gin var banebrydende i en grad, der stadig gør ginnen relevant i dag.

Whitley Neill Gin er blød og fed, med mild enebær og fremtrædende appelsinnoter der strækker sig fra den velkendte søde appelsinsaft til den mere bitre bergamot.

Whitley Neill Gin er set til 299 kroner hos Vild med vin.

East London Liquor Co. London Dry Gin. Photo by East London Liquor Company.East London Liquor Company Dry Gin: Det er bestemt ikke kun de “gamle” ginner, der kan være med på en ‘Best Value for Your Money’-liste.

Da East London Liquor Company blev etableret i 2014 var det med et ønske om at genoplive East London -bydelens lange historie med spiritus produktion og handel.
En af hovedkræfterne bag East London Liquor Company er Jamie Baxter, ejer af 45 West Distillers, medgrundlægger af The City of London Distillery, og tidligere Master Distiller hos Chase Distillery. Det er med andre ord en meget erfaren og driftig herre, der står bag East Londons nye mikrodestilleri.

East London Liquor Company har både rom, vodka og gin i deres nuværende portfolio. Og deres London Dry Gin er skabt som en såkaldt “pouring gin” til især barer, men også de prisbevidste forbrugere med hang til god gin. Den er lavet med syv botanicals: enebær, javapeber, korianderfrø, kvanrod, kardemomme, pink grapefrugtskal og citronskal. Det er en klassisk London Dry Gin med fremtrædende enebær, tydelige krydrede noter, men samtidig ganske friske citrus noter.

East London Liquor Companys London Dry Gin er set til 299 kroner hos Juuls Vin og Spiritus.

Beefeater London Dry Gin. Photo by Beefeater Gin and Four by Two.Beefeater Gin: Det vil formentlig undre mange, at en gin som Beefeater Gin er at finde på denne liste. For mange er en gin som Beefeater Gin kategoriseret som slavegin. Det skyldes til dels, at prisen ofte er yderst fordelagtig. Men det skyldes helt sikkert også, at mange kender ginnen og måske er lidt træt af den. Især nu, hvor vi ser så mange nye, spændende ginner myldre frem for alle verdenshjørner.
Ikke destomindre er Beefeater Gin en fremragende gin. En benchmark gin for andre brands, og har været med til at definere den London Dry Gin-stil, vi efterhånden kender rigtig godt.

Beefeater Gin blev udtænkt af James Burrough i midten af 1870’erne. Burrough opkøbte det tidligere Chelsea Distillery tilbage i 1862/63 og etablerede i stedet James Burrough Company for at producere egne spiritusser. Den var blot en af mange forskellige ginner, som James Burrough udtænkte, men den adskilte sig markant fra andre ginner på markedet, ved at være opkaldt efter et ikonisk London-vartegn. I dette tilfælde var det de soldater, kaldet Yeoman Warders, der vogter ved Tower of London, hvor blandt andet Englands kronjuveler er placeret. På den måde blev den mere end nogen anden gin, set som en ægte Londongin.

Beefeater Gin er lavet med ni klassiske gin botanicals: enebær, kvanrod, kvanfrø, korianderfrø, lakridsrod, mandler, orrisrod, appelsinskal og citronskal. Ginnen produceres i dag i London-bydelen Kennington, hvor den legendariske Master Distiller Desmond Payne overser destillationen. Ginnen er kraftig og fyldig med masser af enebær, men også en hel del krydrede noter og masser af citrus. En ganske traditionel gin, der er perfekt til cocktails, som efterspørger London Dry Gin.

Beefeater Gin er set til 150 kroner hos Skjold Burne Vinhandel.

Men hvad med de nye og vilde ginner?

Ovenstående er bestemt ikke ment som en rangliste, men nærmere seks gode eksempler på, at man ikke behøver at smide en formue efter god gin. Når det så er sagt, er der kommet rigtig mange spændende, interessante, nytænkende og usædvanlige ginner på markedet de seneste par år, hvor man uden problemer kan smide 5-600 kroner efter en flaske gin. Den liste skal jeg selvfølgelig også lave, så i næste uge er jeg klar med en liste over de mest vanvittige ginner på markedet lige nu – en ‘Jeg er ligeglad med prisen, bare giv mig noget vildt!’-artikel.


Arkiveret under:Guide Tagged: Beefeater Gin, Best Value for Your Money, Bulldog Gin, East London Liquor Company Dry Gin, Geranium Gin, Gin, Martin Miller's Gin, Whitley Neill Gin

Viewing all articles
Browse latest Browse all 259

Trending Articles


Grand galla med gull og glitter


Psykiater Tonny Westergaard


Jav Uncensored - Tokyo-Hot n1002 Miyu Kitagawa


Moriya Suwako (Touhou)


BRODERET KLOKKESTRENG MED ORDSPROG 14 X 135 CM.


Naruto Shippuden Episode 471 Subtitle Indonesia


Fin gl. teske i sølv - 2 tårnet - stemplet


Kaffefilterholder fra Knabstrup


Anders Agger i Herstedvester


Onkel Joakims Lykkemønt *3 stk* *** Perfekt Stand ***


Sælges: Coral Beta/Flat (Højttaler-enheder)


Starwars landspeeder 7110


NMB48 – Durian Shounen (Dance Version) [2015.07.15]


Le bonheur | question de l'autre


Scope.dk som agent?


Akemi Homura & Kaname Madoka (Puella Magi Madoka Magica)


Tidemands taffel-marmelade julen1934+julen 1937+julen 1938.


Re: KZUBR MIG/MMA 300 zamena tranzistora


Analyse 0 mundtlig eksamen


DIY - Hæklet bil og flyvemaskine